Oblíbené (0) 0 Oblíbené

Váš seznam oblíbených položek je prázdný!

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© Stocksy

Salát

Recepty

Nevíte, jak začít se zdravým stravováním? Receptu díky doměkka upečené dýni, pikantnímu červenému zelí a hummusovému dresinku nechybí výživné luštěniny, obilniny a zelenina ani barva, textura a chuť.

Použité výrobky iCook:

  1. Velká mísa

  2. iCook Pánev s nepřilnavým povrchem (24 cm)

  3. iCook 3litrový hrnec s pokličkou

  4. Santoku nůž z iCook Sady pěti nožů

Suroviny na 2 porce:

  1. 250 g hnědé čočky

  2. 125 g quinoy

  3. 500 g dýně hokkaidó, nakrájené na kostičky

  4. 250 g sýra tofu

  5. 250 g červeného zelí

  6. 250 g špenátu

  7. 125 ml jablečného octa

  8. 4 polévkové lžíce hummusu

  9. 1 polévková lžíce citrónové šťávy

  10. 2 polévkové lžíce vody (nebo podle potřeby k naředění dresinku)

  11. 100 ml olivového oleje

  12. 4 polévkové lžíce sójové omáčky

  13. pepř na dochucení

  14. Na ozdobení (volitelně): plátky ředkvičky a klíčky

Způsob přípravy:

  1. Čočku propláchněte a vsypte do hrnce. Zalijte studenou vodou nad úroveň čočky. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 10–15 minut (nebo do změknutí). Tip: Vodu na vaření čočky nesolte, protože to zpevňuje slupky a čočka pak nezměkne.

  2. Do dalšího hrnce vsypte půl šálku quinoy a přidejte jeden šálek vody. Přiveďte k varu, pak vypněte a přiklopte dobře těsnící pokličkou, dokud se všechna voda nevstřebá.

  3. Dýni hokkaidó omyjte, rozpulte a zbavte semen. Dýni nakrájejte na třícentimetrové kostičky. Položte na plech a pokapejte olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem.

  4. Sýr tofu nakrájejte na třícentimetrové kostičky. Na pánev nalijte trošku oleje a tofu na středním plameni osmažte. Přidejte polévkovou lžíci sójové omáčky a dochuťte pepřem.

  5. Vyjměte tofu z pánve a orestujte na ní na troše oleje špenát. Ochuťte polévkovou lžící sójové omáčky a opepřete.

  6. Nakonec najemno nakrájejte červené zelí . Vložte do mísy a ochuťte jablečným octem.

  7. Dresink vytvořte smícháním hummusu, citronové šťávy a vody.

  8. Do mísy dejte čočku, quinou, tofu i zeleninu a bohatě přelijte dresinkem. Volitelně: ozdobte plátky ředkvičky a klíčky.

Recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF nebo ePub

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím