Domácí mandlové máslo
Recepty
Použijte tuto výživnou pomazánku na sendviče, ovesnou kaši, při přípravě polévek, dipů a omáček nebo do dezertů, kterým přidá jedinečnou texturu a chuť.
Použijte tuto výživnou pomazánku na sendviče, ovesnou kaši, při přípravě polévek, dipů a omáček nebo do dezertů, kterým přidá jedinečnou texturu a chuť.
Použité výrobky iCook:
Pánev s nepřilnavým povrchem s pokličkou, 28 cm
Přísady:
300 g mandlí (nebo jiných oblíbených ořechů)
1 polévková lžíce mandlového nebo hroznového oleje
Volitelné přísady: skořice, kardamom, vanilka, kokosový cukr, nepražené kakao atd.
Způsob přípravy:
Na suchou pánev nasypte do jedné vrstvy mandle a na středním plameni je za častého míchání opražte do zlatohněda, dokud se nerozvoní. Nechte je chvíli chladnout.
Mandle vsypte do mixéru a minutu je mixujte, dokud se z nich nestane na hrubo pomletá mandlová směs. Směs setřete ze stěn mixéru a nechte 10 minut chladnout.
Mixujte další minutu, dokud se nevytvoří jemná mandlová moučka. Setřete ze stěn a nechte 10 minut chladnout.
Celý tento postup opakujte ještě třikrát až pětkrát, dokud nevznikne krémovitá mandlová pasta. Postupně přidávejte olej.
Přidejte příchuti dle vlastní volby a opět rozmixujte, aby se vše rovnoměrně spojilo.
Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.
Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.