Nadýchané lívance s mascarpone a borůvkami
Recepty
Tyto lívance si zamilují děti i dospělí! Krémové mascarpone s citronem a kardamonem změní tento recept na skutečný hit!
Tyto lívance si zamilují děti i dospělí! Krémové mascarpone s citronem a kardamonem změní tento recept na skutečný hit!
Použité výrobky iCook:
Litrová mísa
Dvoulitrová mísa
Třílitrová mísa
Pánev s nepřilnavým povrchem, 24 cm
Přísady:
150 g mascarpone nebo řeckého jogurtu
1/2 kávové lžičky mletého kardamonu
1 lžička citronové šťávy
Volitelně: Nutrilite All Plant Protein
175 g bílé špaldové mouky
1 lžička prášku do pečiva
70 g krupicového cukru
1 vejce
250 ml mléka
2 lžičky vanilkového extraktu
30 g másla, rozpuštěného
Špetka soli
200 g borůvek
Tekutý med
Způsob přípravy:
V nejmenší míse rozšlehejte do krémova mascarpone nebo řecký jogurt s 15 gramy krupicového cukru. Vmíchejte citronovou šťávu, mletý kardamon a volitelně Nutrilite All Plant Protein. Odložte stranou.
Ve velké míse dobře promíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a zbytek krupicového cukru.
Do středně velké mísy dejte vejce, mléko, vanilkový extrakt a rozpuštěné vychladlé máslo. Vše metlou promíchejte.
Lžící vytvořte v sypké směsi prohlubeň. Vlijte do ní tekutou směs a dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
V pánvi na středním plameni rozpusťte kousek másla. Pokud používáte iCook™ Pánev s nepřilnavým povrchem, můžete máslo vynechat, dodá ale pokrmu chuť navíc a lívance získají zlatavý nádech.
Na pánev nalijte menší množství těsta. Najednou byste měli na pánvi smažit 2–3 lívance. Smažte je asi dvě minuty nebo dokud nezezlátnou, poté je obraťte dřevěnou nebo silikonovou obracečkou a opět nechte asi dvě minuty smažit.
Lívance podávejte s trochou krému mascarpone a borůvkami, vše pokapané medem.
Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.
Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.