Oblíbené (0) 0 Oblíbené

Váš seznam oblíbených položek je prázdný!

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY

Šakšuka

Recepty

Šakšuka je chutný a na přípravu snadný pokrm ke snídani. V arabštině znamená slovo šakšuka „směs“ a v kulturách Středozemního moře se připravuje už po staletí. Vychutnejte si tento pokrm plný chutí ke snídani nebo kdykoli jindy během dne!

Použité výrobky iCook:

  1. Dřevěné kuchyňské prkénko

  2. Sada pěti nožů

  3. Pánev s nepřilnavým povrchem s pokličkou, 24 cm

Přísady:

  1. 3 g kořenící směsi harrissa

  2. 3 g mletého kmínu

  3. 3 g uzené mleté papriky

  4. 5 ml rajčatového protlaku

  5. 3 stroužky česneku, najemno nasekaného

  6. 1 polévková lžíce olivového oleje

  7. 2 papriky (1 červená a 1 žlutá), očištěné a nahrubo pokrájené

  8. 400 g soudkových rajčat, nakrájených

  9. 3 velká biovejce

  10. ½ avokáda, nakrájeného na plátky a pokapaného citronovou šťávou

  11. 15 g čerstvé plocholisté petržele, nasekané

  12. Mořská sůl na dochucení

  13. Opečený kváskový chléb

Způsob přípravy:

  1. Na pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej, přidejte harrissu, kmín, uzenou papriku, rajčatový protlak, česnek, papriku a sůl. Restujte asi 2 minuty.

  2. Přidejte rajčata, nechte je asi 10 minut lehce podusit, dokud směs nezhoustne. Občas zamíchejte.

  3. Vypoulenou částí vařečky nebo silikonové lžíce vytvořte ve směsi tři prohlubně, do kterých rozklepnete vejce. Pánev přikryjte pokličkou a nechte asi 2–3 minuty vařit, dokud neztuhnou bílky, ale žloutky budou ještě tekuté.

  4. Poté odkryjte pokličku, přidejte plátky avokáda a ozdobte čerstvou petrželí. Podávejte s opečeným kváskovým chlebem.

Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ePub

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím