Šakšuka
Recepty
Šakšuka je chutný a na přípravu snadný pokrm ke snídani. V arabštině znamená slovo šakšuka „směs“ a v kulturách Středozemního moře se připravuje už po staletí. Vychutnejte si tento pokrm plný chutí ke snídani nebo kdykoli jindy během dne!
Použité výrobky iCook:
Dřevěné kuchyňské prkénko
Sada pěti nožů
Pánev s nepřilnavým povrchem s pokličkou, 24 cm
Přísady:
3 g kořenící směsi harrissa
3 g mletého kmínu
3 g uzené mleté papriky
5 ml rajčatového protlaku
3 stroužky česneku, najemno nasekaného
1 polévková lžíce olivového oleje
2 papriky (1 červená a 1 žlutá), očištěné a nahrubo pokrájené
400 g soudkových rajčat, nakrájených
3 velká biovejce
½ avokáda, nakrájeného na plátky a pokapaného citronovou šťávou
15 g čerstvé plocholisté petržele, nasekané
Mořská sůl na dochucení
Opečený kváskový chléb
Způsob přípravy:
Na pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej, přidejte harrissu, kmín, uzenou papriku, rajčatový protlak, česnek, papriku a sůl. Restujte asi 2 minuty.
Přidejte rajčata, nechte je asi 10 minut lehce podusit, dokud směs nezhoustne. Občas zamíchejte.
Vypoulenou částí vařečky nebo silikonové lžíce vytvořte ve směsi tři prohlubně, do kterých rozklepnete vejce. Pánev přikryjte pokličkou a nechte asi 2–3 minuty vařit, dokud neztuhnou bílky, ale žloutky budou ještě tekuté.
Poté odkryjte pokličku, přidejte plátky avokáda a ozdobte čerstvou petrželí. Podávejte s opečeným kváskovým chlebem.
Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu
PDF
/
ePub