Oblíbené (0) 0 Oblíbené

Váš seznam oblíbených položek je prázdný!

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© Shutterstock

Žampionová pizza Margherita

Recepty

Tato žampionová pizza patří k našim nejoblíbenějším, ale kteroukoli z uvedených ingrediencí můžete zaměnit za tu, kterou máte na pizze rádi Vy. Nejlepší na tom je, že všechno, co k přípravě této pizzy potřebujete, je nepřilnavá pánev iCook!

Použité výrobky iCook:

  1. Litrová mísa

  2. Třílitrová mísa

  3. Dřevěné kuchyňské prkénko

  4. Sada pěti nožů

  5. Pánev s nepřilnavým povrchem s pokličkou, 28 cm

Přísady

  1. 1 lžička sušeného droždí

  2. 250 g hladké mouky

  3. ½ lžičky krupicového cukru

  4. ½ lžičky jemně mleté mořské soli

  5. 1 lžíce olivového oleje

  6. 180 ml vlažné vody

  7. 150 g strouhaného sýra

  8. 150 g čerstvé mozzarelly, nahrubo natrhané

  9. 150 g rajčatového pyré

  10. 150 g žampionů, nakrájených na plátky

  11. 250 g cherry rajčátek, rozčtvrcených

  12. 2 snítky čerstvé bazalky, natrhané na větší kousky

  13. 5–10 ml olivového oleje

  14. Sůl a pepř na dochucení

  15. Hustý balzamikový ocet na dochucení

Postup:

  1. V malé míse smíchejte droždí, cukr, olej a vodu. Asi na dvě minuty odložte na teplé místo.

  2. Do velké mísy prosejte mouku a sůl a uprostřed udělejte jamku. Přidejte směs s droždím a poté promíchávejte, dokud se přísady nespojí. Těsto v míse přikryjte odpovídající pokličkou a nechte na teplém místě odpočívat 30–45 minut, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  3. Nyní těsto přendejte na pomoučněný vál. Prohněťte ho, abyste z něj vytlačili vzduch, a poté ho vyválejte.

  4. Pánev s nepřilnavým povrchem potřete olivovým olejem. Pokud používáte iCook Pánev s nepřilnavým povrchem, nebudete olej potřebovat. Vyválené těsto položte na dno pánve a přebývající těsto odřízněte silikonovou škrabkou.

  5. Těsto pečte pět minut na varné desce při střední teplotě, dokud nezačne být spodní strana zlatohnědá. Poté ho otočte a pečte dalších pět minut, dokud nebude propečené.

  6. Pizzu potřete po celém povrchu rajčatovým pyré a následně posypte strouhaným sýrem a pokrájenými žampiony. Posolte a popepřete, pánev přikryjte pokličkou a pečte další 3–4 minuty, dokud se sýr nerozpustí.

  7. Pomocí silikonové nebo dřevěné obracečky pizzu uvolněte a položte ji na kuchyňské prkénko. Navrch položte natrhané kousky mozzarelly, rajčata a lístky bazalky. Pokapejte balzamikovým octem.

Tipy:

Těsto na pizzu udělejte z dvojité dávky a polovinu hotového těsta si můžete nechat na jindy. Zabalte ho do potravinářské fólie a do příštího použití ho uložte do mrazničky. Pokud máte málo času, můžete čerstvé těsto nahradit těstem na pizzu zakoupeným v obchodě. Pokud Vám kousek pizzy zbyl, můžete ho snadno ohřát na pánvi na mírném až středním plameni. Pokud dáváte u pizzy přednost křupavému těstu, můžete ji upéct v troubě na 200 °C. Pokud používáte iCook Pánev s nepřilnavým povrchem, nemusíte ji přendávat do samostatného pekáče!

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím