Pečené kuře se zeleninou
Recepty
Tato lahodná pečeně vyžaduje jen minimum nádobí a chutná tak skvěle, že si budete chtít přidat!
Tato lahodná pečeně vyžaduje jen minimum nádobí a chutná tak skvěle, že si budete chtít přidat!
Použité výrobky iCook:
Sada pěti nožů
Kuchyňské prkénko
Třílitrová mísa
Litrový hrnec
Dvoulitrová mísa
Přísady:
6 kuřecích stehen s kůží
olivový olej
sůl a pepř
1 lžička mleté sladké papriky
2 mrkve, oškrabané a nakrájené
2 cukety, nakrájené
100 g dýně, oloupané a nakrájené
150 g malých brambor, rozkrájených napůl
1 červená cibule, oloupaná a nakrájená na měsíčky
4 stroužky česneku, oloupané
100 g brokolice, nakrájené
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C.
Kuřecí stehna dejte do třílitrové mísy, osolte, opepřete a okořeňte mletou sladkou paprikou. Zakápněte olivovým olejem a nechte alespoň 30 minut marinovat.
Na plech vložte mrkve, cukety, dýni, brambory a česnek, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Dobře promíchejte.
Namarinovaná kuřecí stehna vložte mezi zeleninu a pečte v troubě 45 minut, nebo dokud nebude maso propečené. Po 10 minutách k zeleninové směsi přidejte cibuli.
Mezitím v litrovém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a vložte do ní brokolici. Blanšírujte po dobu 2–3 minut. Aby si brokolice zachovala svěží zelenou barvu, nesmíte ji převařit.
Podávejte a nechte si chutnat! Pečené kuře se zeleninou a blanšírovanou brokolicí můžete uchovat v lednici v dvoulitrové míse přikryté víkem. Zkonzumujte nejpozději do dvou dnů po zchlazení.
Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.
Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.