Avokádový salát s vejci
Recepty
Tato příjemně lehká pomazánka se skvěle hodí jako předkrm při pikniku v parných letních dnech nebo k večerním drinkům.
Tato příjemně lehká pomazánka se skvěle hodí jako předkrm při pikniku v parných letních dnech nebo k večerním drinkům.
Použité výrobky iCook
Sada pěti nožů
Sada misek
Litrový hrnec
Přísady:
2 vejce
100 g neoloupané okurky, nakrájené na kousky
30 g jarní cibulky, najemno nakrájené
2 avokáda, oloupaná a vypeckovaná
3 lžičky octa z červeného vína, po částech
½ lžičky soli
½ lžičky černého pepře
1 lžička chilli omáčky
30 g rukoly
½ lžičky olivového oleje
8 celozrnných krekrů
Postup:
V kastrůlku uvařte vejce (10 min.).
Do středně velké mísy dejte kousky okurky s nakrájenou jarní cibulkou.
V malé míse rozmačkejte avokáda. Přidejte 2 lžičky octa z červeného vína, sůl, černý pepř a chilli omáčku a dobře promíchejte. Avokádovou směs přidejte k okurce s jarní cibulkou a promíchejte.
Vajíčka propláchněte studenou vodou. Oloupejte je, nakrájejte na malé kousky a přidejte k avokádové směsi. Dochuťte.
Na servírovací talíř položte rukolu. Pokapejte ji zbývající 1 lžičkou octa z červeného vína a 1 lžičkou olivového oleje a zlehka promíchejte. Na rukolu položte avokádovou směs s vajíčky a servírujte s krekry.
Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.
Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.