Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© Stockfood

Krevety na másle s římským salátem a pomeranči

Recepty

Lehký zelený salát s chutnými krevetami připravenými na másle a s pomerančovým překvapením. Tento pokrm je skvělý pro teplé letní dny.

Použité výrobky iCook:

  1. Sada pěti nožů

  2. Litrový hrnec

  3. Čtyřlitrový pařák

  4. 30cm pánev s nepřilnavým povrchem

  5. Litrová nerezová mísa s víčkem


Přísady:

  1. 150 g zelených fazolek

  2. Sůl

  3. 12 čerstvých tygřích krevet, oloupaných a s odstraněným střívkem

  4. 55 g másla

  5. 2 stroužky česneku, utřené

  6. 1 snítka tymiánu

  7. 50 g olivového oleje

  8. 35 g pomerančové šťávy

  9. 8 g dijonské hořčice

  10. Špetka posekaného estragonu

  11. 10 g octa z červeného vína

  12. Sůl a pepř

  13. 2 srdíčka římského salátu, rozebraná na jednotlivé listy

  14. 2 pomeranče, oloupané a rozebrané na měsíčky


Postup:

  1. Fazolky vařte ve vroucí osolené vodě po dobu asi 5 minut, nebo dokud nebudou měkké na skus. Fazolky propláchněte ledovou vodou a jako cedník použijte pařák.

  2. Krevety propláchněte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.

  3. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte česnek a tymián a asi na 4 minuty přidejte krevety. Odložte stranou.

  4. Pečlivě promíchejte olivový olej, pomerančovou šťávu, dijonskou hořčici, estragon, ocet z červeného vína, sůl a pepř, ze kterých připravíte zálivku.

  5. Na talíř naskládejte salátové listy, fazolky, pomeranče a krevety. Salát pokapejte zálivkou a podávejte.


Tip:

Zbytky uchovejte v nerezové míse s víčkem.

Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ePub.

Související obsah

© StockFood

Slavnostní kapusta, pečený sladký brambor a pastinákový salát se sýrem feta, pekanovými ořechy a granátovým jablkem

Recepty

více

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím