Krevety na másle s římským salátem a pomeranči
Recepty
Lehký zelený salát s chutnými krevetami připravenými na másle a s pomerančovým překvapením. Tento pokrm je skvělý pro teplé letní dny.
Lehký zelený salát s chutnými krevetami připravenými na másle a s pomerančovým překvapením. Tento pokrm je skvělý pro teplé letní dny.
Použité výrobky iCook:
Sada pěti nožů
Litrový hrnec
Čtyřlitrový pařák
30cm pánev s nepřilnavým povrchem
Litrová nerezová mísa s víčkem
Přísady:
150 g zelených fazolek
Sůl
12 čerstvých tygřích krevet, oloupaných a s odstraněným střívkem
55 g másla
2 stroužky česneku, utřené
1 snítka tymiánu
50 g olivového oleje
35 g pomerančové šťávy
8 g dijonské hořčice
Špetka posekaného estragonu
10 g octa z červeného vína
Sůl a pepř
2 srdíčka římského salátu, rozebraná na jednotlivé listy
2 pomeranče, oloupané a rozebrané na měsíčky
Postup:
Fazolky vařte ve vroucí osolené vodě po dobu asi 5 minut, nebo dokud nebudou měkké na skus. Fazolky propláchněte ledovou vodou a jako cedník použijte pařák.
Krevety propláchněte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.
Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte česnek a tymián a asi na 4 minuty přidejte krevety. Odložte stranou.
Pečlivě promíchejte olivový olej, pomerančovou šťávu, dijonskou hořčici, estragon, ocet z červeného vína, sůl a pepř, ze kterých připravíte zálivku.
Na talíř naskládejte salátové listy, fazolky, pomeranče a krevety. Salát pokapejte zálivkou a podávejte.
Tip:
Zbytky uchovejte v nerezové míse s víčkem.
Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.
Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.