Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© StockFood

Parmigiana

Recepty

Parmigiana je italský pokrm, který pochází z jižních oblastí Kampánie a Sicílie. Někdy se označuje jako parmigiana di melanzane nebo melanzane alla parmigiana a obvykle se peče ve vrstvách ze smaženého lilku, sýra a rajčatové omáčky.

Použité výrobky iCook:

  1. Dřevěné kuchyňské prkénko

  2. Sada pěti nožů

  3. 25cm pánev s nepřilnavým povrchem

  4. Čtyřlitrový pařák

  5. Litrový hrnec s pokličkou

Přísady:

  1. 700 g lilku

  2. 20 g hladké mouky

  3. 1 stroužek česneku, oloupaného a nakrájeného na plátky

  4. 250 g rajčatového pyré

  5. 10 lístků bazalky

  6. 250 g mozzarelly, nakrájené na plátky

  7. 80 g parmazánu, najemno nastrouhaného

  8. Rostlinný olej, na osmažení lilku

  9. 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje

  10. Sůl a pepř na dochucení

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.

  2. Lilek rozkrájejte podélně na plátky, osolte a nechte 30 minut odpočinout. Přebytečnou vodu osušte papírovými utěrkami. Plátky poprašte po obou stranách moukou a na rostlinném oleji v iCook pánvi s nepřilnavým povrchem osmahněte do zlatohněda. Lilek vložte do iCook Čtyřlitrového pařáku a sceďte veškerý přebytečný olej.

  3. Mezitím si připravte rajčatovou omáčku. V iCook Litrovém hrnci orestujte na mírném plameni po dobu jedné minuty česnek s olivovým olejem. Poté přidejte rajčatové pyré a lístky bazalky, přikryjte pokličkou a při nízké teplotě vařte 10–15 minut. Hrnec sundejte z plotny.

  4. Na dno zapékací nádoby nalijte dvě naběračky připravené rajčatové omáčky, na ni dejte vrstvu smaženého lilku, hrst parmazánu, sůl a mozzarelu. Pokračujte v kladení dalších vrstev, dokud Vám nedojde lilek. Vrchní vrstvu tvoří rajčatová omáčka, sůl, pepř a strouhaný parmazán. Nádobu dejte na 40 minut do trouby a po zapečení přidejte čerstvý parmazán. Podávejte a nechte si chutnat!

Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ePub .

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím