Parmigiana
Recepty
Parmigiana je italský pokrm, který pochází z jižních oblastí Kampánie a Sicílie. Někdy se označuje jako parmigiana di melanzane nebo melanzane alla parmigiana a obvykle se peče ve vrstvách ze smaženého lilku, sýra a rajčatové omáčky.
Použité výrobky iCook:
Dřevěné kuchyňské prkénko
Sada pěti nožů
25cm pánev s nepřilnavým povrchem
Čtyřlitrový pařák
Litrový hrnec s pokličkou
Přísady:
700 g lilku
20 g hladké mouky
1 stroužek česneku, oloupaného a nakrájeného na plátky
250 g rajčatového pyré
10 lístků bazalky
250 g mozzarelly, nakrájené na plátky
80 g parmazánu, najemno nastrouhaného
Rostlinný olej, na osmažení lilku
2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
Sůl a pepř na dochucení
Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C.
Lilek rozkrájejte podélně na plátky, osolte a nechte 30 minut odpočinout. Přebytečnou vodu osušte papírovými utěrkami. Plátky poprašte po obou stranách moukou a na rostlinném oleji v iCook pánvi s nepřilnavým povrchem osmahněte do zlatohněda. Lilek vložte do iCook Čtyřlitrového pařáku a sceďte veškerý přebytečný olej.
Mezitím si připravte rajčatovou omáčku. V iCook Litrovém hrnci orestujte na mírném plameni po dobu jedné minuty česnek s olivovým olejem. Poté přidejte rajčatové pyré a lístky bazalky, přikryjte pokličkou a při nízké teplotě vařte 10–15 minut. Hrnec sundejte z plotny.
Na dno zapékací nádoby nalijte dvě naběračky připravené rajčatové omáčky, na ni dejte vrstvu smaženého lilku, hrst parmazánu, sůl a mozzarelu. Pokračujte v kladení dalších vrstev, dokud Vám nedojde lilek. Vrchní vrstvu tvoří rajčatová omáčka, sůl, pepř a strouhaný parmazán. Nádobu dejte na 40 minut do trouby a po zapečení přidejte čerstvý parmazán. Podávejte a nechte si chutnat!
Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu
PDF
/
ePub
.