Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© Stockfood

Špagety à la puttanesca

Recepty

Špagety à la puttanesca je italský pokrm původem z Neapole. Obvykle obsahuje rajčatové pyré, olivy, ančovičky – a samozřejmě špagety.

Použité výrobky iCook:

  1. Dřevěné kuchyňské prkénko

  2. Sada pěti nožů

  3. Čtyřlitrový hrnec s pokličkou

  4. Litrový hrnec s pokličkou

  5. Třílitrový hrnec s pokličkou

  6. Čtyřlitrový pařák

  7. Třílitrová mísa

Přísady:

  1. 0,5 l vývaru

  2. Olivový olej

  3. 2 stroužky česneku, oloupaného a nakrájeného na tenké plátky

  4. 4 ančovičkové filety, nasekané

  5. 8 cherry rajčátek, rozkrojená napůl

  6. 10 vypeckovaných černých oliv

  7. 20 g scezených kaparů

  8. 600 g rajčatového pyré

  9. 180 g špaget

  10. Sůl podle chuti

  11. Malá hrst čerstvé italské petržele, nasekané

  12. 100 g parmazánu, čerstvě nastrouhaného (volitelně)

Postup:

  1. Ve čtyřlitrovém hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu. V litrovém hrnci pak podle pokynů na obalu připravte instantní vývar.

  2. Ve třílitrovém hrnci nechte mezitím na středním plameni rozehřát olivový olej. Jakmile bude rozpálený, přidejte česnek a asi 10–20 sekund míchejte, dokud se z něj nezačne uvolňovat aroma. Přidejte ančovičky a rajčata, 1 minutu míchejte, poté přidejte olivy a kapary, 20–30 sekund míchejte. Přidejte rajčatové pyré, přiveďte k varu a 5 minut vařte. Do lehce probublávající omáčky postupně přilévejte vývar. Tento poslední krok by měl trvat asi 20 minut.

  3. Osolenou vodu přiveďte k varu, uvařte špagety al dente, poté je sceďte ve čtyřlitrovém pařáku – funguje skvěle jako cedník – a polovinu vody z těstovin odlijte do třílitrové mísy.

  4. Do omáčky přidejte uvařené špagety a v případě potřeby použijte trochu vody z těstovin. Navrch přidejte ještě trochu omáčky, ozdobte petrželkou a podávejte.

Volitelné doporučení pro podávání: na závěr přidejte čerstvě nastrouhaný parmazán.

Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ePub.

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím