Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© Amway

Hovězí steak se zeleninovou salsou

Recepty

Celková doba přípravy: 15-20 min / porce: 4 / energetická hodnota: 506 kcal každý

Nádobí:

  1. 30 cm pánev s nepřilnavým povrchem

  2. 1 nebo 2 litrová pánev s pokličkou

  3. Mísy s víčkem

Složení:

  1. 4 kusy hovězího žebra, každá po 230 g

  2. 3 papriky (zelená, žlutá a červená)

  3. 4 střední rajčata

  4. 4 větvičky koriandru

  5. 1 lžíce extra panenského olivového oleje

  6. 1 polévková lžíce červeného vína

  7. ½ hlávkového ledového salátu

  8. sůl a pepř

Nutriční informace na 1 porci:

  1. Protein - 41,8 g

  2. Tuk - 32,3 g

  3. Sacharidy - 12,1 g

  4. Energetická hodnota - 506,4 kcal

  5. Cholesterol - 238 mg

  6. Glykemický index - 25 (nízký)

Způsob přípravy:

  1. Kousky hovězího žebra naolejujte, osolte, opepřete a nechte 10 minut marinovat.

  2. Papriky nakrájejte na plátky a vařte je v pánvi po dobu 5-7 minut, dokud se snadno neodlupují. Potom je ochlaďte pod studenou vodou, oloupejte, osušte papírovou utěrkou a jemně nasekejte nožem.

  3. Každé rajče lehce propíchněte nožem, ponořte je do vroucí vody na dobu 5-10 sekund, poté je oloupejte a jemně nakrájejte kostky. Smíchejte nakrájená rajčata s nakrájenou paprikou, přidejte vinný ocet, zbývající olivový olej, sůl, pepř a nechte směs odpočinout.

  4. Předehřejte pánev. Hovězí maso očistěte papírovou utěrkou, aby se odstranil přebytečný olej, a pečte na obou stranách až do zlatohněda. Poté přikryjte pokličkou a vařte dalších 5 minut.

  5. Když je steak dobře hotový, přeneste ho na servírovací talíř a podávejte se zeleninovou salsou a ledovými listy po straně talíře.

Související obsah

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím