Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© Amway

Pórek se zálivkou z balzamikového octa

Recepty

Celková doba přípravy: 60 min / Porce: 4 / Energetická hodnota: 96 kcal v každé porci

Nádobí:

  1. Větší pánev s pokličkou

  2. Mísa s pokličkou

Přísady:

  1. 6 ks pórku

  2. 250 ml bílého jogurtu

  3. 4 snítky koriandru

  4. 4 snítky estragonu

  5. 1 polévková lžíce balzamikového octa

  6. 1 kávová lžička medu (smíchaného s balzamikovým octem)

  7. 1 kávová lžička hořčičných semínek

  8. sůl a pepř

Výživové údaje na porci:

  1. Bílkoviny – 6,1 g

  2. Tuky – 2,1 g

  3. Sacharidy – 13,2 g

  4. Energetická hodnota – 96,4 kcal

  5. Cholesterol – 5,6 mg

  6. Glykemický index – 25 (nízký)

Způsob přípravy:

  1. Pórek nakrájejte napříč na 10cm kousky, ty poté dobře opláchněte a svažte provázkem, aby si zachovaly tvar. Provázek můžete nahradit spařenými proužky samotného pórku.

  2. Na větší pánvi přiveďte k varu osolenou vodu. Připravený pórek ponořte do horké slané vody. Přiveďte znovu k varu a vařte 15–20 minut metodou VITALOK, tzn. že mezi pánví a pokličkou se vytvoří vodní vrstva, díky které si pórek uchová živiny a chuť.

  3. Po uvaření pórek zchlaďte, osušte papírovou utěrkou a naservírujte na talíř.

  4. Připravte zálivku (vinaigrette): smíchejte najemno nasekané bylinky, hořčičná semínka, bílý jogurt, sůl a pepř. Zálivku dejte vychladit.

  5. Zálivkou polijte pórek na talíři, poté pokapejte balzamikovým octem smíchaným s medem. Jídlo dejte nejlépe na chvíli do chladničky, aby do sebe pórek natáhl zálivku.

Související obsah

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím