Smažené tresčí kousky – přísady:
230 g odsolené tresky bez kostí
0,5 l slunečnicového oleje
1 jemně nakrájená cibule
1 stroužek česneku, nastrouhaný
50 g nakrájených kapií nebo 30 g nakrájených pálivých paprik
3 plné kávové lžičky jemně nasekané pažitky
2 plné kávové lžičky jemně nasekané petrželky
200 g mouky
2 kávové lžičky prášku do pečiva
pepř a sůl
voda pokojové teploty
Smažené tresčí kousky – způsob přípravy:
Nakrájejte tresku na kousky a dejte stranou.
Rozpalte olej na iCook Pánvi s nepřilnavým povrchem a osmahněte na něm cibulku, dokud nezměkne. Přidejte česnek, papriky, pažitku a petrželku. Smažte 2 minuty, pak odstavte z plotny a smíchejte s kousky tresky.
V iCook 3litrové nerezové míse smíchejte mouku a prášek do pečiva. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
Okořeněnou rybu vložte do mouky smíchané s vodou tak, aby vytvořila husté těstíčko. Přidejte více mouky nebo vody, abyste dosáhli požadované hustoty. Než upravíte množství, jeden nebo dva kousky vyzkoušejte.
Do pánve nalijte olej do výšky cca 4 cm a rozehřejte na střední plamen.
Pomocí polévkové lžíce vkládejte kousky obalené v těstíčku do oleje. Osmažte dohněda na jedné straně a poté otočte a osmažte i na druhé straně.
Osušte na papírových utěrkách.
Podávejte s čerstvým salátem, zeleninovými hranolky nebo s gratinovanou papájou.

Gratinovaná papája – přísady:
2,5 kg zelených papájí (nebo banánů)
4 litry vody
2 kávové lžičky nového koření
2 ks hřebíčku
45 g soli
60 g másla
2 cibule
2 snítky petrželky
2 stroužky česneku
520 ml mléka
100 g strouhaného sýra
Gratinovaná papája – způsob přípravy:
Papáju omyjte, okrájejte a zbavte semínek. Nakrájejte na plátky.
Dejte vařit vodu a do ní přidejte nové koření, hřebíčky a sůl. Přidejte plátky papáji a 35 minut povařte.
Sceďte a vodu vylijte. Papáju rozmixujte v iCook Mixéru.
V iCook Větší pánvi rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a petrželku a osmahněte doměkka. Přidejte česnek a zamíchejte.
Přimíchejte mléko, pak sýr a nakonec rozmixovanou papáju. Důkladně promíchejte. Směs dejte do zapékacích misek. Posypte strouhaným sýrem.
Grilujte dohněda s otevřenými dvířky při 180 °C. Před podáváním nechte vychladnout.