Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© Shutterstock

Indické kuřecí biryani

Recepty


Rýže basmati – přísady:

  1. 200 g rýže basmati

  2. 2 litry vody

  3. 1 malý bobkový list

  4. 5cm tyčinka skořice

  5. 3 zelené lusky kardamomu


Rýže – způsob přípravy:

  1. Rýži několikrát propláchněte, dokud nepoteče čistá voda. Namočte na 20 minut do 2litrové mísy. Vodu sceďte.

  2. V 3litrovém hrnci přiveďte k varu 2 litry vody. Do vody přidejte bobkový list, kardamom a hřebíček.

  3. Až se voda začne vařit, přidejte trochu soli a scezenou rýži.

  4. Vařte 15 minut nebo dokud nebude měkká. Nechte okapat v cedníku, velké pevné kousky koření vyhoďte, nebo je nechte v rýži.


Kuřecí biryani – přísady:

  1. 500–600 g kuřecího masa (stehna i prsa)

  2. 3 polévkové lžíce oleje

  3. Sůl podle potřeby

  4. 2 cibule, střední, nakrájené na tenké plátky

  5. 1 ks badyánu

  6. Špetka šafránu namočená do 2 kávových lžiček mléka a 1 polévkové lžíce ghí

  7. 3 zelené lusky kardamomu

  8. 1 černý lusk kardamomu

  9. 1 bobkový list

  10. 4 ks hřebíčku

  11. 2,5cm tyčinka skořice

  12. ½ kávové lžičky celého kmínu

  13. 1 polévková lžíce zázvorovo-česnekové pasty

  14. ¼ kávové lžičky kurkumy v prášku

  15. 2 polévkové lžíce biryani masály nebo kuřecí masály v prášku

  16. ¾ až 1 polévková lžíce červeného chilli koření

  17. 1 odměrka jogurtu

  18. 1 hrst mátových lístků najemno nasekaných

  19. 1 hrst koriandrových lístků najemno nasekaných


Kuřecí biryani – způsob přípravy:

  1. Zatímco budete vařit rýži, v iCook 4litrovém hrnci osmahněte na oleji cibuli. Až bude dozlatova, dejte ¼ stranou do misky.

  2. Snižte teplotu a se zbytkem osmažené cibule osmahněte v hrnci bobkový list, badyán, kmín, hřebíček a kardamom.

  3. Přidejte zázvorovo-česnekovou pastu a smažte, dokud nezmizí syrový zápach.

  4. Přidejte kousky kuřete a smažte na středním plameni, dokud kuře nezbělá.

  5. Přisypte zbývající koření – sůl, masálu, kurkumu a červené chilli. Dobře promíchejte. Přikryjte pokličkou a vařte 4 minuty na nízkém až středním plameni.

  6. Přilijte jogurt a dobře promíchejte. Přikryjte pokličkou a vařte na středním plameni, dokud se maso neuvaří a kari nezhoustne. Přidejte sůl podle chuti.


Spojení kuřete s rýží:

  1. Tukem vymažte 8litrový holandský hrnec s pokličkou a předehřejte troubu na 180 °C.

  2. Do holandského hrnce přidejte vařené kuře, navrch dejte polovinu najemno pokrájených lístků máty.

  3. Na kuře rovnoměrně rozprostřete vařenou rýži. Navrch dejte ¼ smažené cibulky, zbývající lístky máty a koriandru a namočený šafrán.

  4. Holandský hrnec pevně přiklopte pokličkou a vařte 20–25 minut.

  5. Kuřecí biryani podávejte s jogurtem.

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím