Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© © StockFood

Pákistánský baklažán s jogurtovou omáčkou

Recepty

Přísady:

  1. Voda a 2 polévkové lžíce soli

  2. 500 g baklažánu nakrájeného na 5mm plátky

  3. 150 ml slunečnicového nebo olivového oleje

  4. 1 velká cibule, nakrájená

  5. 2 stroužky česneku, utřeného

  6. 1 kávová lžička kmínu v prášku

  7. 1 kávová lžička červeného chilli koření v prášku

  8. 1 kávová lžička garam masály

  9. Sůl podle chuti

  10. 1/2 kávové lžičky kurkumy v prášku

  11. 1 kávová lžička koriandru v prášku

  12. 1 kávová lžička vloček červeného chilli koření

  13. 15 lístků kari

  14. 5 celých červených chilli papriček

  15. 1 kávová lžička celého kmínu

  16. 500 g hustého jogurtu

  17. 120 ml vody

  18. 1 trs čerstvého koriandru, nasekaného

Způsob přípravy:

  1. Sůl rozpusťte ve vodě v iCook 3litrové nerezové míse. Přidejte plátky baklažánu a máčejte 15 minut ve slané vodě. Plátky vyjměte a osušte papírovou utěrkou.

  2. Na iCook Větší pánvi rozpalte 40 ml oleje a do zlatohněda osmahněte plátky baklažánu.

  3. V sedmivrstvém nerezovém woku nebo na velké pánvi rozpalte 100 ml oleje a do zlatohněda osmahněte cibuli. Přidejte utřené stroužky česneku, kmín v prášku, červené chilli v prášku, vločky červeného chilli a 2 minuty míchejte.

  4. Přidejte vodu, promíchejte a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a 2–3 minuty vařte. Zvyšte teplotu a pokračujte ve vaření, dokud se neoddělí olej.

  5. Do 2litrové mísy nalijte jogurt a dobře rozmíchejte.

  6. Na menší pánvi rozpalte zbývající olej a přidejte celý kmín, celé červené chilli papričky a lístky kari a za stálého míchání smažte 1–2 minuty.

  7. Do jogurtu přidejte osmažené koření a lehce promíchejte.

  8. Podávejte ve vrstvách z omáčky, baklažánu a jogurtu. Ozdobte mletým červeným chilli a nasekaným koriandrem. Podávejte s dušenou rýží.

Související obsah

© StockFood

Slavnostní kapusta, pečený sladký brambor a pastinákový salát se sýrem feta, pekanovými ořechy a granátovým jablkem

Recepty

více

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím