Těstoviny al forno s ricottou a domácí rajčatovou omáčkou
Recepty
Tento chod připomíná typické italské lasagne a jeho příprava je velmi jednoduchá. Dobře se skladuje v lednici, takže jej nemusíte sníst najednou.
Tento chod připomíná typické italské lasagne a jeho příprava je velmi jednoduchá. Dobře se skladuje v lednici, takže jej nemusíte sníst najednou.
Přísady:
750 g těstovin Fusilli od Amway
Jedna najemno nasekaná bílá cibule
Jedna nasekaná sušená červená chilli paprička
Dva najemno nasekané stroužky česneku
Dvě plechovky na kostky nakrájených rajčat (2 x 400 g)
Hrst nasekaných čerstvých lístků bazalky
200 g sýru ricotta
Několik hrstí nastrouhaného parmazánu
100 g nastrouhaného sýra mozzarella
Extra panenský olivový olej od Amway
Sůl, Černý pepř
Recept:
Předehřejte troubu na 200 °C a dejte vařit osolenou vodu v hrnci iCook. Jakmile začne bublat, přidejte těstoviny a vařte je o 3 až 4 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu.
Poté je sceďte a odložte. Mezitím nalijte na pánev iCook s nepřilnavým povrchem olivový olej a nechejte opéci cibuli, česnek a chilli papričky na mírném až středním ohni po dobu 5 až 10 minut nebo dokud cibule nezměkne.
Přidejte rajčata a nechejte omáčku 5 až 10 minut na mírném ohni vařit. Poté ji sundejte z plotýnky a přidejte sýry ricotta a parmazán. Dochuťte solí a pepřem.
Velký obdélníkovitý pekáč potřete olivovým olejem. Naspod nalijte vrstvu omáčky a přidejte vrstvu těstovin.
Postupně střídejte jednotlivé vrstvy, dokud všechny přísady nevyčerpáte.
Nakonec posypte nastrouhanou mozzarellou. Pečte 15 minut nebo dokud sýr nedostane zlatavou barvu.
Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.
Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.