Bobulový koláč
Recepty
Díky lahodnému mixu sladkého, máslového pečiva a nakyslé náplně je tento koláč velice oblíbený.
Díky lahodnému mixu sladkého, máslového pečiva a nakyslé náplně je tento koláč velice oblíbený.
Přísady:
225 g polohrubé mouky
110 g na kostky nakrájeného másla
80 g krystalového cukru
1 vejce
1–2 lžíce studené vody
šlehané vejce
300 g vypeckovaných třešní
225 g malin
225 g borůvek
150 g nakrájených jahod
175 g krystalového cukru
40 g kukuřičného škrobu
2 lžíce citronové šťávy
Recept:
V kuchyňském robotu smíchejte mouku, máslo a cukr. Přidejte vejce a vodu a vytvořte těsto. Dejte na 30 minut vychladit.
Těstem vystelte formu na koláč (zbylé těsto si odložte stranou). Propíchejte ho po celé ploše vidličkou a tuto koláčovou krustu pečte (s papírem a keramickými fazolemi na pečení) 15 minut na 180 °C. Pak papír a fazole sejměte a pečte dalších 5 minut. Upečené těsto vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.
Ovoce 10 minut povařte v hrnci iCook™. Přidejte cukr, kukuřičný škrob a citronovou šťávu. Jakmile směs zhoustne, lžičkou ji nalijte do upečeného těsta.
Na horní straně koláče vytvořte ze zbylých kusů těsta mřížku. Potřete vejcem a pečte 20 minut.
Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.
Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.