Obtížnost: střední
Použité výrobky iCook: Sada pěti nožů; Víceúčelové kuchyňské nůžky; mísa; 8litrový hrnec s pokličkou
Přísady:
6 jehněčích kotlet
6 plátků artyčoku
300 g mletého hovězího
2 cibule
200 g rýže
100 g jemného bulguru
½ svazečku petržele
200 g révových listů
1 nakrájené rajče
1 dezertní lžička kmínu
1 čajová lžička kurkumy
1 polévková lžíce rajčatové omáčky
110 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl, černý pepř
Příprava:
iCook Nožem nakrájejte hovězí, cibuli, česnek a rajčata a iCook Víceúčelovými kuchyňskými nůžkami nastříhejte petržel.
Vše v míse smíchejte s bulgurem, rýží, kořením a olivovým olejem.
Hněťte 10–15 minut. Pak směsí naplňte révové listy a srolujte je.
Vložte do iCook Hrnce tři jehněčí kotlety. Na ně položte plátky artyčoku a pak dvě vrstvy révových listů. Na ně zase položte jehněčí kotlety, plátky artyčoku a dvě vrstvy révových listů.
Přilijte olivový olej a rajčatovou omáčku.
Vařte na plotně při vysoké teplotě a pak nechejte 40 minut dusit.