Přísady:
Bylinkové máslo s gorgonzolou:
4 polévkové lžíce másla, změklého
4 polévkové lžíce gorgonzoly
1 polévková lžíce čerstvé petrželky, nasekané
Steak:
4 plátky vysokého roštěnce, nebo dle Vašeho výběru
Sůl a drcený pepř
Olivový olej
Kaše:
1,4 kg tykve velkoplodé
1,4 kg moučných brambor
1 kávová lžička soli
250 ml smetany na vaření (nebo smetany nebo mléka, podle Vašeho výběru)
150 g nesoleného másla
2 polévkové lžíce pažitky, nasekané
1 polévková lžíce šalvěje, nasekané
Způsob přípravy:
Bylinkové máslo s gorgonzolou:
Smíchejte dohromady máslo, gorgonzolu a čerstvou petrželku.
Při podávání dejte na každý steak jednu polévkovou lžíci bylinkového másla a nechte ho roztéct po stranách.
Steak
Obě strany každého steaku osolte a opepřete. Každý steak těsně zabalte do potravinářské fólie a dejte na několik hodin nebo přes noc do chladničky. Pozn.: 30 minut před přípravou ho vyndejte, aby se ohřál na pokojovou teplotu.
Na středním plameni rozpalte iCook Větší pánev s pokličkou. Když na pánev kápnete vodu a ta zaprská, je pánev správně zahřátá.
Na dno pánve nakapejte olivový olej a ujistěte se, že je dostatečně rozpálený.
Steaky vložte do pánve a na středním plameni smažte dvě minuty. Obraťte je a smažte dvě minuty na druhé straně. Vyzkoušejte propečenost a v případě potřeby smažte déle.
Odstavte ze sporáku a nechte pět minut odležet.
Kaše:
Tykev a brambory okrájejte, tykev zbavte semen a vše nakrájejte na 2cm kostky.
Tykev a brambory dejte do iCook Čtyřlitrového hrnce s pokličkou, zalijte vodou, přidejte 1 kávovou lžičku soli a přiveďte k varu. Nechte zvolna vařit 10 minut nebo dokud nebudete moci tykev a brambory snadno napíchnout na vidličku. Poté sceďte.
Tykev a brambory přendejte do mixéru a dojemna rozmixujte.
Přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte smetanu na vaření a míchejte, dokud se dobře nepromísí. Vmíchejte nasekanou pažitku a šalvěj a podle chuti osolte a opepřete.
Doporučení pro podávání: Jako volitelnou přílohu můžete pro dodání barvy a chuti podusit čerstvé zelené fazolky.