Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© Shutterstock

Steak s bylinkovým máslem s gorgonzolou a kaší z brambor a tykve

Recepty

Přísady:

Bylinkové máslo s gorgonzolou:

  1. 4 polévkové lžíce másla, změklého

  2. 4 polévkové lžíce gorgonzoly

  3. 1 polévková lžíce čerstvé petrželky, nasekané

Steak:

  1. 4 plátky vysokého roštěnce, nebo dle Vašeho výběru

  2. Sůl a drcený pepř

  3. Olivový olej

Kaše:

  1. 1,4 kg tykve velkoplodé

  2. 1,4 kg moučných brambor

  3. 1 kávová lžička soli

  4. 250 ml smetany na vaření (nebo smetany nebo mléka, podle Vašeho výběru)

  5. 150 g nesoleného másla

  6. 2 polévkové lžíce pažitky, nasekané

  7. 1 polévková lžíce šalvěje, nasekané

Způsob přípravy:

Bylinkové máslo s gorgonzolou:

  1. Smíchejte dohromady máslo, gorgonzolu a čerstvou petrželku.

  2. Při podávání dejte na každý steak jednu polévkovou lžíci bylinkového másla a nechte ho roztéct po stranách.

Steak

  1. Obě strany každého steaku osolte a opepřete. Každý steak těsně zabalte do potravinářské fólie a dejte na několik hodin nebo přes noc do chladničky. Pozn.: 30 minut před přípravou ho vyndejte, aby se ohřál na pokojovou teplotu.

  2. Na středním plameni rozpalte iCook Větší pánev s pokličkou. Když na pánev kápnete vodu a ta zaprská, je pánev správně zahřátá.

  3. Na dno pánve nakapejte olivový olej a ujistěte se, že je dostatečně rozpálený.

  4. Steaky vložte do pánve a na středním plameni smažte dvě minuty. Obraťte je a smažte dvě minuty na druhé straně. Vyzkoušejte propečenost a v případě potřeby smažte déle.

  5. Odstavte ze sporáku a nechte pět minut odležet.

Kaše:

  1. Tykev a brambory okrájejte, tykev zbavte semen a vše nakrájejte na 2cm kostky.

  2. Tykev a brambory dejte do iCook Čtyřlitrového hrnce s pokličkou, zalijte vodou, přidejte 1 kávovou lžičku soli a přiveďte k varu. Nechte zvolna vařit 10 minut nebo dokud nebudete moci tykev a brambory snadno napíchnout na vidličku. Poté sceďte.

  3. Tykev a brambory přendejte do mixéru a dojemna rozmixujte.

  4. Přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte smetanu na vaření a míchejte, dokud se dobře nepromísí. Vmíchejte nasekanou pažitku a šalvěj a podle chuti osolte a opepřete.

Doporučení pro podávání: Jako volitelnou přílohu můžete pro dodání barvy a chuti podusit čerstvé zelené fazolky.

Recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF nebo ePub

Související obsah

© StockFood

Svíčková se středomořskou zeleninou a sýrovými špeclemi s nízkým podílem tuku

Recepty

více

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím