Přísady:
mandlová nádivka
-
2 stroužky česneku, utřeného
-
½ malé červené cibule, najemno nakrájené
-
3 polévkové lžíce olivového oleje
-
300 g celozrnného chleba, nakrájeného na 1-2cm kousky
-
2 polévkové lžíce pažitky, nasekané
-
½ kávové lžičky drceného pepře
-
3 polévkové lžíce sušeného estragonu (nebo kopru nebo bazalky)
-
60 g másla, rozpuštěného
-
30–50 ml teplé vody
-
60 g mandlí, nasekaných a opražených
Ryba
-
4 filety z tresky
-
8–10 plátků slaniny (volitelně)
-
Sůl a citron na dochucení
Opečené brambory
-
680 g malých brambor, rozkrájených napůl
-
1 kávová lžička cibule v prášku
-
1 kávová lžička česneku v prášku
-
3–4 špetky soli
-
2 polévkové lžíce nesoleného másla
-
1 polévková lžíce olivového oleje
-
250 ml studené vody
Způsob přípravy:
Mandlová nádivka:
-
Česnek a cibuli orestujte na olivovém oleji, dokud nezměknou, ale nesmí zhnědnout, poté je odstavte ze sporáku a smíchejte spolu se zbývajícími přísadami do nádivky.
Treska:
-
Filety z tresky opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.
-
Nádivku rovnoměrně rozprostřete po každém filetu, přičemž na spodním okraji 2 cm vynechte.
-
Filety zaviňte a v případě potřeby je zajistěte párátkem. Volitelně: Tresky pevně oviňte plátky slaniny.
-
Zavinuté filety vložte do 30cm iCook Pánve s nepřilnavým povrchem a pokličkou. Mezi jednotlivými filety nechte 1–2 cm prostoru pro dobrou cirkulaci vzduchu.
-
Filety smažte 8–12 minut na jedné straně, pak je obraťte a smažte dalších 8–12 minut.
Brambory
-
Brambory dejte do iCook 4litrového pařáku, zalijte 250 ml studené vody a vařte 15 minut. Sceďte a odložte stranou.
-
Ve 25cm iCook Pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte na středním plameni máslo a olivový olej. Po rozpuštění přidejte malé brambory a zamíchejte.
-
Brambory posypte česnekem a cibulí v prášku, lehce promíchejte a poté opečte na středním plameni, dokud prášek neztmavne a neztvrdne.
-
Podle chuti osolte a opepřete a před podáváním nechte 15 minut vychladnout.