Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© Stockfood

Treska plněná mandlemi s opečenými bramborami

Recepty


Přísady:

mandlová nádivka

  1. 2 stroužky česneku, utřeného

  2. ½ malé červené cibule, najemno nakrájené

  3. 3 polévkové lžíce olivového oleje

  4. 300 g celozrnného chleba, nakrájeného na 1-2cm kousky

  5. 2 polévkové lžíce pažitky, nasekané

  6. ½ kávové lžičky drceného pepře

  7. 3 polévkové lžíce sušeného estragonu (nebo kopru nebo bazalky)

  8. 60 g másla, rozpuštěného

  9. 30–50 ml teplé vody

  10. 60 g mandlí, nasekaných a opražených

Ryba

  1. 4 filety z tresky

  2. 8–10 plátků slaniny (volitelně)

  3. Sůl a citron na dochucení

Opečené brambory

  1. 680 g malých brambor, rozkrájených napůl

  2. 1 kávová lžička cibule v prášku

  3. 1 kávová lžička česneku v prášku

  4. 3–4 špetky soli

  5. 2 polévkové lžíce nesoleného másla

  6. 1 polévková lžíce olivového oleje

  7. 250 ml studené vody


Způsob přípravy:

Mandlová nádivka:

  1. Česnek a cibuli orestujte na olivovém oleji, dokud nezměknou, ale nesmí zhnědnout, poté je odstavte ze sporáku a smíchejte spolu se zbývajícími přísadami do nádivky.

Treska:

  1. Filety z tresky opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.

  2. Nádivku rovnoměrně rozprostřete po každém filetu, přičemž na spodním okraji 2 cm vynechte.

  3. Filety zaviňte a v případě potřeby je zajistěte párátkem. Volitelně: Tresky pevně oviňte plátky slaniny.

  4. Zavinuté filety vložte do 30cm iCook Pánve s nepřilnavým povrchem a pokličkou. Mezi jednotlivými filety nechte 1–2 cm prostoru pro dobrou cirkulaci vzduchu.

  5. Filety smažte 8–12 minut na jedné straně, pak je obraťte a smažte dalších 8–12 minut.

Brambory

  1. Brambory dejte do iCook 4litrového pařáku, zalijte 250 ml studené vody a vařte 15 minut. Sceďte a odložte stranou.

  2. Ve 25cm iCook Pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte na středním plameni máslo a olivový olej. Po rozpuštění přidejte malé brambory a zamíchejte.

  3. Brambory posypte česnekem a cibulí v prášku, lehce promíchejte a poté opečte na středním plameni, dokud prášek neztmavne a neztvrdne.

  4. Podle chuti osolte a opepřete a před podáváním nechte 15 minut vychladnout.

Recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF nebo ePub

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím