Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© Shutterstock

Sladké nališniky – ukrajinské palačinky

Recepty


Použité náčiní iCook: pánev s nepřilnavým povrchem (25 cm), litrová nerezová mísa, mixér, litrový hrnec


Přísady na palačinky:

  1. 2 vejce

  2. 500 ml mléka

  3. 2 polévkové lžíce rostlinného oleje

  4. 1 polévková lžíce cukru

  5. 200 g hladké mouky

  6. 1 čajová lžička prášku do pečiva

  7. špetka soli


Přísady na náplň:

  1. 30 g vlašských ořechů

  2. 500 g sýra cottage

  3. 2 plné polévkové lžíce medu


Přísady na omáčku z lesních plodů:

  1. 300 g mražených lesních plodů

  2. 3 polévkové lžíce pomerančové šťávy


Způsob přípravy:

  1. Palačinky připravíte tak, že budete ve velké míse šlehat vejce, cukr a sůl, dokud nebude směs lehká a nadýchaná. Pak přidáte rostlinný olej a mléko a vše důkladně našleháte.

  2. Jakmile je tekutá směs dobře rozmíchána, přidejte prášek do pečiva a postupně prosívejte mouku, abyste zabránili hrudkování. Důkladně našlehejte, dokud nedosáhnete hladké, řídké konzistence.

  3. Nyní když je těsto připravené, vymažte pánev rostlinným olejem a rozehřejte ji na středním plameni. Do rozpálené pánve nalijte malé množství těsta a natáčejte ji tak, aby byla celá plocha dna pokrytá tenkou rovnoměrnou vrstvou.

  4. Každou palačinku smažte na středním plameni asi jednu minutu, dokud nebude zlatavě hnědá. Otočte ji obracečkou a smažte na druhé straně asi půl minuty. Tento proces opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Palačinky odložte stranou.

  5. Pro přípravu náplně vložte do mixéru vlašské ořechy a mixujte je, dokud nebudou nahrubo nasekány. Přidejte cottage a med a pokračujte v mixování, dokud nebudou všechny ingredience úplně smíchány. Odložte stranou.

  6. Na přípravu omáčky z lesních plodů rozehřejte hrnec na středním plameni a vložte do něj lesní plody a šťávu. Jakmile začne směs slabě vřít, snižte teplotu a nechte ji pět minut zvolna vařit, nebo dokud nemá konzistenci omáčky. Odložte stranou.

  7. Připravte si palačinky i náplň. Aby vaše nališniky měly obálkový tvar, naneste rovnoměrnou vrstvu sýrové náplně na vrchní čtvrtinu palačinky a poté přehněte pravou a levou stranu palačinky směrem ke středu. Vezměte vrchní čtvrtinu palačinky s náplní a zarolujte.

  8. Nakonec nališniky přelijte teplou omáčkou z lesních plodů a servírujte se sušenými meruňkami nebo rozinkami. Dobrou chuť!

Recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF nebo ePub

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím