Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© iStockphoto

Ratatouille v ukrajinském stylu

Recepty


Použité náčiní: Vámi preferovaný nůž z iCook Sady pěti nožů, třílitrový hrnec s pokličkou, větší pánev s pokličkou


Přísady na omáčku:

  1. 2 rajčata

  2. olivový olej

  3. 2 jemně nakrájené hnědé cibule

  4. 3 stroužky česneku, najemno nasekaného

  5. sůl, pepř a oregano


Přísady na hlavní jídlo:

  1. 1 lilek

  2. 1 cuketa

  3. 2 rajčata

  4. 5–6 žampionů

  5. 200 g čerstvé mozzarelly


Recept:

  1. Na omáčku blanšírujte dvě rajčata tak, aby šla jednoduše oloupat. Jakmile jsou oloupaná, nakrájejte je. Poté dejte hrnec na střední plamen, nalijte do něj olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Restujte cibuli, dokud nezměkne, a poté přidejte rajčata. Osolte, opepřete a dle libosti dochuťte sušeným oreganem.

  2. Hrnec přiklopte pokličkou, aby se mohl aktivovat systém VITALOK. Nastavte nejnižší teplotu a nechte 10 minut vařit.

  3. Nakonec nakrájejte zbývající zeleninu a mozzarellu na přibližně 9mm plátky. Mozzarella může být o něco silnější.

  4. Jakmile se omáčka vařila 10 minut, nalijte jí polovinu do větší pánve a poté rovnoměrně rozmístěte nakrájené plátky zeleniny a sýra. Když je to hotovo, zalijte vše zbylou omáčkou a hrnec přiklopte pokličkou. Nastavte nejnižší teplotu a vařte 10 minut, nebo dokud zelenina nezměkne a není uvařená – při vaření nechte pokličku na hrnci, aby zůstaly živiny v zelenině zachovány.

  5. Pokrm servírujte, dokud je teplý, a nechte si chutnat!

Recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF nebo ePub

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím