Použité náčiní: Vámi preferovaný nůž z iCook Sady pěti nožů, třílitrový hrnec s pokličkou, větší pánev s pokličkou
Přísady na omáčku:
-
2 rajčata
-
olivový olej
-
2 jemně nakrájené hnědé cibule
-
3 stroužky česneku, najemno nasekaného
-
sůl, pepř a oregano
Přísady na hlavní jídlo:
-
1 lilek
-
1 cuketa
-
2 rajčata
-
5–6 žampionů
-
200 g čerstvé mozzarelly
Recept:
-
Na omáčku blanšírujte dvě rajčata tak, aby šla jednoduše oloupat. Jakmile jsou oloupaná, nakrájejte je. Poté dejte hrnec na střední plamen, nalijte do něj olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Restujte cibuli, dokud nezměkne, a poté přidejte rajčata. Osolte, opepřete a dle libosti dochuťte sušeným oreganem.
-
Hrnec přiklopte pokličkou, aby se mohl aktivovat systém VITALOK. Nastavte nejnižší teplotu a nechte 10 minut vařit.
-
Nakonec nakrájejte zbývající zeleninu a mozzarellu na přibližně 9mm plátky. Mozzarella může být o něco silnější.
-
Jakmile se omáčka vařila 10 minut, nalijte jí polovinu do větší pánve a poté rovnoměrně rozmístěte nakrájené plátky zeleniny a sýra. Když je to hotovo, zalijte vše zbylou omáčkou a hrnec přiklopte pokličkou. Nastavte nejnižší teplotu a vařte 10 minut, nebo dokud zelenina nezměkne a není uvařená – při vaření nechte pokličku na hrnci, aby zůstaly živiny v zelenině zachovány.
-
Pokrm servírujte, dokud je teplý, a nechte si chutnat!