Použité náčiní iCook: Vámi preferovaný nůž z iCook Sady pěti nožů, pánev s nepřilnavým povrchem (25 cm), třílitrový hrnec s pokličkou, mixér
Přísady:
-
300 g mraženého hrášku
-
20 g lístků máty
-
100 g špenátových listů
-
1 jemně nakrájená hnědá cibule
-
3–4 stroužky česneku, najemno nasekaného
-
100 ml plnotučné smetany
-
300 ml zeleninového vývaru dle Vašeho výběru
-
4 krajíce chleba
-
3 polévkové lžíce olivového oleje
-
1 polévková lžíce citronové šťávy
-
1 čajová lžička balzamikového octa
Recept:
-
Do hrnce nalijte trochu olivového oleje a sporák nastavte na střední plamen. Jakmile se olej rozpálí, přidejte cibuli a míchejte, dokud nezměkne.
-
Přidejte mražený hrášek, špenát a mátu. Hrnec pevně přiklopte pokličkou, čímž umožníte vaření metodou VITALOK. Snižte teplotu na nejnižší úroveň a nechte 10 minut vařit – během této doby pokličku z hrnce nesundávejte.
-
Zatímco se zelenina vaří, odkrojte kůrky z krajíců chleba a chléb nakrájejte na 2cm kostičky. Nasypte je do pánve a opékejte na středním plameni.
-
V malé misce smíchejte olivový olej, jemně nasekaný česnek, citronovou šťávu, balzamikový ocet, sůl a pepř. Když je vše smícháno, nalijte směs na opečené krutony a vařte, dokud se tekutina nevypaří.
-
Poté, co se zelenina vařila 10 minut, sundejte pokličku a přilijte horký vývar a smetanu. Rozmixujte ručním mixérem, dokud nebude polévka jemná a krémová – nebo pokud připravujete jen menší porci, rozmixujte ji v iCook mixéru.
-
Polévku podávejte s vrchovatou lžící smetany a s krutony. Dobrou chuť!