Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© StockFood

Krémová mátovo-hrášková polévka s krutony

Recepty


Použité náčiní iCook: Vámi preferovaný nůž z iCook Sady pěti nožů, pánev s nepřilnavým povrchem (25 cm), třílitrový hrnec s pokličkou, mixér


Přísady:

  1. 300 g mraženého hrášku

  2. 20 g lístků máty

  3. 100 g špenátových listů

  4. 1 jemně nakrájená hnědá cibule

  5. 3–4 stroužky česneku, najemno nasekaného

  6. 100 ml plnotučné smetany

  7. 300 ml zeleninového vývaru dle Vašeho výběru

  8. 4 krajíce chleba

  9. 3 polévkové lžíce olivového oleje

  10. 1 polévková lžíce citronové šťávy

  11. 1 čajová lžička balzamikového octa


Recept:

  1. Do hrnce nalijte trochu olivového oleje a sporák nastavte na střední plamen. Jakmile se olej rozpálí, přidejte cibuli a míchejte, dokud nezměkne.

  2. Přidejte mražený hrášek, špenát a mátu. Hrnec pevně přiklopte pokličkou, čímž umožníte vaření metodou VITALOK. Snižte teplotu na nejnižší úroveň a nechte 10 minut vařit – během této doby pokličku z hrnce nesundávejte.

  3. Zatímco se zelenina vaří, odkrojte kůrky z krajíců chleba a chléb nakrájejte na 2cm kostičky. Nasypte je do pánve a opékejte na středním plameni.

  4. V malé misce smíchejte olivový olej, jemně nasekaný česnek, citronovou šťávu, balzamikový ocet, sůl a pepř. Když je vše smícháno, nalijte směs na opečené krutony a vařte, dokud se tekutina nevypaří.

  5. Poté, co se zelenina vařila 10 minut, sundejte pokličku a přilijte horký vývar a smetanu. Rozmixujte ručním mixérem, dokud nebude polévka jemná a krémová – nebo pokud připravujete jen menší porci, rozmixujte ji v iCook mixéru.

  6. Polévku podávejte s vrchovatou lžící smetany a s krutony. Dobrou chuť!

Recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF nebo ePub

Související obsah

© Amway

Slavnostní polévka z červené řepy se sušenými fíky a lískovými ořechy

Recepty

více

Polévka z dýní a sladkých brambor s kokosovým mlékem

Recepty

více

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím