Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© iStockphoto

Lahodná pomerančová marmeláda

Recepty

Přísady:

  1. 900 g biopomerančů (4 až 6 kusů)

  2. 1 citrón, šťáva a najemno nastrouhaná kůra

  3. 1,5 l vody

  4. 1,7 kg bílého cukru krystal

Použité nádobí iCook: 8litrový holandský hrnec

Způsob přípravy:

  1. Pomeranče a citrón omyjte a pomeranče nakrájejte na 2,5 mm plátky. Tip: Pro dosažení stejných tenkých plátků použijte struhadlo mandoline. Nezapomeňte při krájení odstraňovat pecky.

  2. Plátky pomerančů položte na sebe a nakrájejte na čtvrtky. Vložte je do hrnce a přidejte citrónovou kůru, šťávu a vodu. Přiveďte k varu na nejvyšším stupni a nechte 10 minut vařit.

  3. Snižte teplotu tak, aby směs jen mírně probublávala, a nechte 40 minut vařit nebo dokud nebude ovoce zcela měkké. Během vaření často míchejte.

  4. Zvyšte teplotu, opět přiveďte do varu a pak přidejte cukr. Směs neustále promíchávejte po dobu 15–20 minut nebo do ztmavnutí. Nakonec z mrazáku vyndejte talířek a vyzkoušejte, zda již marmeláda dostatečně ztuhla (viz článek).

  5. Sundejte hrnec ze sporáku a nechte ho 15 minut chladnout. Občas zamíchejte a poté marmeládu nalijte do teplých zavařovacích sklenic, pevně uzavřete a nechte vychladnout.

Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ePub

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím