Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© iStockphoto

Švestkový džem se skořicí

Recepty

Přísady:

  1. 2 kg švestek, vypeckovaných a nahrubo pokrájených

  2. 200 ml vlažné vody

  3. 2 kg bílého cukru krystal

  4. 2 lžičky mleté skořice

  5. 1 polévkové lžíce citrónové šťávy

Použité nádobí iCook: 8litrový holandský hrnec

Způsob přípravy:

  1. Nakrájené švestky vložte do velkého hrnce a přidejte vodu. Přiveďte k varu a vařte 10 minut, dokud švestky nezměknou. Přidejte cukr, skořici a citrónovou šťávu a nechte cukr pomalu rozpustit, aniž by se směs vařila.

  2. Zvyšte teplotu a džem pět minut na nejvyšší stupeň povařte. Vyndejte z mrazáku talířek a vyzkoušejte, zda již džem dostatečně ztuhl (viz článek). Když se džem zatím ještě nebude „krabatit“, nechte ho ještě pár minut povařit a zkuste talířkový test znovu.

  3. Sundejte hrnec ze sporáku a nechte ho 15 minut chladnout. Příležitostně promíchávejte – kousky ovoce tak nesednou ke dnu sklenice. Džem nalijte do teplých zavařovacích sklenic, pevně uzavřete a nechte vychladnout.

Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ePub

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím