Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© iStockphoto

Snad až příliš snadný malinový džem

Recepty

Přísady:

  1. 500 g čerstvých malin

  2. 800 g bílého cukru krystal

Použité nádobí iCook: větší pánvička, 4litrový hrnec s pokličkou

Způsob přípravy:

  1. Předehřejte troubu na 120°C a na pánvičku nasypte cukr. Nechte v troubě zahřívat po dobu 15 minut.

  2. Do hrnce dejte maliny a na vysokém stupni přiveďte k varu. Zahřáté maliny rozmačkejte mačkadlem na brambory a za stálého míchání vařte další minutu. Tip: Pokud připravujete džem pro děti, před dalším krokem směs přeceďte, čímž odstraníte semínka.

  3. Do hrnce s malinami přidejte zahřátý cukr a vařte, dokud ze směsi nevznikne želé. Proveďte talířkový test (viz článek), abyste se ujistili, že je džem dostatečně ztuhlý.

  4. Sundejte hrnec ze sporáku a nechte ho 15 minut chladnout. Občas zamíchejte a poté džem nalijte do teplých zavařovacích sklenic, pevně uzavřete a nechte vychladnout.

Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ePub

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím