Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© Shutterstock

Turecký koláč ze závitků – tradičně známý pod názvem Rulo Börek

Recepty

Úroveň obtížnosti: Snadná
Použité náčiní: iCook Pánev s nepřilnavým povrchem (30 cm), iCook Sada pěti nožů.
Tento snadný a variabilní recept připravuje Seval Karatay z Istanbulu. Říká: „Burek se tradičně připravuje v troubě, ale je snazší a ekonomičtější připravit ho na pánvi.“

Přísady na omáčku:

  1. 2 velké pláty kulatého tenkého lístkového těsta

  2. 2 vejce

  3. 5–6 polévkových lžic jogurtu

  4. ¼ šálku olivového oleje

  5. 1–2 polévkové lžíce octa

Přísady na náplň: Můžete si připravit řadu různých náplní. Zde je několik doporučení od Seval:

Sýrová náplň:

  1. 200–250 g rozdrobeného sýru feta

  2. půl svazku petržele a fenyklu, najemno nakrájených

  3. 1 polévková lžíce vloček z červené papriky

  4. Vše smíchejte a vložte do těsta.

Špenátová náplň:

  1. 500 g omytého a jemně nakrájeného prosoleného špenátu

  2. 100 g rozdrobeného sýru feta

  3. sůl, pepř a tymián dle chuti

  4. Vše smíchejte a vložte do těsta.

Náplň s masem a zeleninou:

  1. 250 g mletého masa

  2. 1 středně velká cibule, najemno nakrájená

  3. 1 středně velký pórek, najemno nakrájený

  4. 1 středně velká mrkev, nastrouhaná

  5. Všechny přísady společně orestujte, přidejte sůl, černý pepř a vločky červené papriky dle chuti. Krátce nechte vystydnout a vložte do těsta.

Bramborová náplň:

  1. 3 středně velké brambory, nastrouhané

  2. 1 středně velká cibule, najemno nakrájená

  3. Obě přísady společně orestujte, přidejte sůl, černý pepř a vločky červené papriky dle chuti. Krátce nechte vystydnout a vložte do těsta.

Postup

  1. Dva pláty kulatého tenkého lístkového těsta rozkrojte napůl.

  2. V misce smíchejte vajíčka, jogurt, olivový olej a ocet a rozložte na čtyři půlkruhové díly těsta.

  3. Připravte si zvolenou náplň a čtvrtinu pak umístěte podél rovného okraje těsta a srolujte.

  4. Do pánve nalijte trochu olivového oleje, srolované těsto dejte doprostřed pánve a začněte tvořit spirálu. Stejný postup zopakujte se zbývajícími třemi díly těsta, a dokončete tak spirálu na pánvi.

  5. Zbývající omáčku nalijte na koláč ve tvaru spirály. Pánev přiklopte pokličkou a nastavte na nejnižší stupeň a pečte, dokud nebude povrch těsta opečený dozlatova. Pomocí talíře koláč překlopte na druhou stranu a opečte z druhé strany. Až budou obě strany opečené dozlatova, můžete servírovat!

Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ePub .

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím