Doba přípravy a vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Přísady na zeleninový salát s plody moře:
50 ml olivového oleje
100 g fazolových lusků zbavených konečků
1 lilek, nakrájený na kostičky
1 červená paprika bez semínek, nakrájená najemno
1 žlutá paprika bez semínek, nakrájená najemno
1 polévková lžíce pažitky, najemno nasekané
1 polévková lžíce petrželových lístků, najemno nasekaných
200 g krevet, oloupaných a zbavených střívka
150 g kroužků z chobotnice, umytých
125 g vařeného masa ze slávek
šťáva z půlky citronu
sůl a pepř
Způsob přípravy:
Přiveďte osolenou vodu v iCook 3litrovém hrnci k varu a povařte fazolové lusky 1–2 minuty do změknutí. Vodu slijte a lusky vložte do vody s ledem.
Na velké pánvi iCook nebo v holandském hrnci nechte na střední výkon rozehřát polovinu olivového oleje.
Za občasného míchání nechte po dobu 3–4 minut podusit krevety, kroužky z chobotnice a lilek s trochou koření.
Minutku před dovařením krevet a chobotnice přidejte vařené maso ze slávek, aby se prohřálo. Nádobu sundejte z plotny a její obsah přesuňte do mísy.
Přidejte papriky a fazolové lusky a vše dobře promíchejte. Přidejte zbývající olivový olej a citronovou šťávu a podle chuti dochuťte.
Rozdělte do servírovacích misek a ozdobte nasekanou petrželí a pažitkou. Ihned podávejte s pikantní sójovou salátovou zálivkou.
Pozn.: Plody moře můžete podle své preference nahradit kuřecím masem. Případné zbytky uložte do jedné z nerezových mís iCook. Až budou mít všichni dost, můžete mísu snadno uzavřít víčkem odpovídající velikosti.
Pokud svému salátu chcete dodat speciální příchuť, vyzkoušejte tuto pikantní sójovou salátovou zálivku.

Přísady pikantní sójové salátové zálivky:
6 polévkové lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce sójové omáčky
3 polévkové lžíce octa z červeného vína
3–4 polévkové lžíce citronové šťávy
1 nakrájená chilli paprička (čím více jí použijete, tím bude chuť ostřejší!)
1/2 jemně nakrájeného stroužku česneku
2 polévkové lžíce medu
sůl a pepř
Způsob přípravy:
V míse iCook smíchejte všechny přísady.
Postupně vyšlehejte dohladka a pak podle potřeby osolte a opepřete.