Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© Stockfood

Zeleninový salát s plody moře a pikantní sójovou zálivkou

Recepty

Doba přípravy a vaření: 35 minut

Počet porcí: 4

Přísady na zeleninový salát s plody moře:

  1. 50 ml olivového oleje

  2. 100 g fazolových lusků zbavených konečků

  3. 1 lilek, nakrájený na kostičky

  4. 1 červená paprika bez semínek, nakrájená najemno

  5. 1 žlutá paprika bez semínek, nakrájená najemno

  6. 1 polévková lžíce pažitky, najemno nasekané

  7. 1 polévková lžíce petrželových lístků, najemno nasekaných

  8. 200 g krevet, oloupaných a zbavených střívka

  9. 150 g kroužků z chobotnice, umytých

  10. 125 g vařeného masa ze slávek

  11. šťáva z půlky citronu

  12. sůl a pepř

Způsob přípravy:

  1. Přiveďte osolenou vodu v iCook 3litrovém hrnci k varu a povařte fazolové lusky 1–2 minuty do změknutí. Vodu slijte a lusky vložte do vody s ledem.

  2. Na velké pánvi iCook nebo v holandském hrnci nechte na střední výkon rozehřát polovinu olivového oleje.

  3. Za občasného míchání nechte po dobu 3–4 minut podusit krevety, kroužky z chobotnice a lilek s trochou koření.

  4. Minutku před dovařením krevet a chobotnice přidejte vařené maso ze slávek, aby se prohřálo. Nádobu sundejte z plotny a její obsah přesuňte do mísy.

  5. Přidejte papriky a fazolové lusky a vše dobře promíchejte. Přidejte zbývající olivový olej a citronovou šťávu a podle chuti dochuťte.

  6. Rozdělte do servírovacích misek a ozdobte nasekanou petrželí a pažitkou. Ihned podávejte s pikantní sójovou salátovou zálivkou.

Pozn.: Plody moře můžete podle své preference nahradit kuřecím masem. Případné zbytky uložte do jedné z nerezových mís iCook. Až budou mít všichni dost, můžete mísu snadno uzavřít víčkem odpovídající velikosti.

Pokud svému salátu chcete dodat speciální příchuť, vyzkoušejte tuto pikantní sójovou salátovou zálivku.

© StockFood

Přísady pikantní sójové salátové zálivky:

  1. 6 polévkové lžíce olivového oleje

  2. 1 polévková lžíce sójové omáčky

  3. 3 polévkové lžíce octa z červeného vína

  4. 3–4 polévkové lžíce citronové šťávy

  5. 1 nakrájená chilli paprička (čím více jí použijete, tím bude chuť ostřejší!)

  6. 1/2 jemně nakrájeného stroužku česneku

  7. 2 polévkové lžíce medu

  8. sůl a pepř

Způsob přípravy:

  1. V míse iCook smíchejte všechny přísady.

  2. Postupně vyšlehejte dohladka a pak podle potřeby osolte a opepřete.

Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ePub .

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím