Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© StockFood

Steak z lososa na pórku s rajčaty

Recepty

Doba přípravy a vaření: 25 minut

Složení:

  1. 2 velké pórky, nakrájené, omyté a osušené

  2. 4 velká rajčata, zbavená stopek, s vyříznutým „X“ na spodní straně

  3. 100 g žampionů

  4. 2 polévkové lžíce citrónové šťávy

  5. 2 polévkové lžíce másla

  6. 150 ml zeleninového vývaru

  7. 4 filety z lososa bez kůže, vykostěné, každý ~180 g

  8. 2 polévkové lžíce olivového oleje

  9. čerstvé zelené bylinky, např. petržel, pažitka, estragon atd. na ozdobu

  10. sůl a čerstvě namletý pepř

Způsob přípravy:

  1. Pórek blanšírujte 2–3 minuty v iCook 1litrovém hrnci naplněném vařící osolenou vodou, dokud nezměkne. Pomocí děrované lžíce přendejte pórek z vody do misky s ledovou vodou.

  2. Do vařící vody dejte na 10–15 sekund rajčata. Pomocí děrované lžíce je přendejte do misky s ledovou vodou.

  3. Rajčata nechte před oloupáním, zbavením semen a krájením vychladnout. Houby očistěte a nakrájejte a ihned přidejte citronovou šťávu.

  4. Na větší pánvi iCook při středně nízké teplotě rozpusťte máslo a ohřejte zeleninový vývar. Přidejte pórek a lehce povařte.

  5. Filety z lososa osolte a opepřete. Na středním ohni rozpalte na pánvi olivový olej a lososa po každé straně smažte asi 3–4 minuty, dokud nebude na dotek pevný a na pohled neprůhledný.

  6. K pórku přidejte nakrájená rajčata a houby a několik minut ohřívejte, pak podle chuti okořeňte.

    Lososa a zeleninu podávejte v teplých miskách a ozdobte bylinkami.

Recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF nebo ePub

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím