Doba přípravy a vaření: 25 minut
Složení:
2 velké pórky, nakrájené, omyté a osušené
4 velká rajčata, zbavená stopek, s vyříznutým „X“ na spodní straně
100 g žampionů
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
2 polévkové lžíce másla
150 ml zeleninového vývaru
4 filety z lososa bez kůže, vykostěné, každý ~180 g
2 polévkové lžíce olivového oleje
čerstvé zelené bylinky, např. petržel, pažitka, estragon atd. na ozdobu
sůl a čerstvě namletý pepř
Způsob přípravy:
Pórek blanšírujte 2–3 minuty v iCook 1litrovém hrnci naplněném vařící osolenou vodou, dokud nezměkne. Pomocí děrované lžíce přendejte pórek z vody do misky s ledovou vodou.
Do vařící vody dejte na 10–15 sekund rajčata. Pomocí děrované lžíce je přendejte do misky s ledovou vodou.
Rajčata nechte před oloupáním, zbavením semen a krájením vychladnout. Houby očistěte a nakrájejte a ihned přidejte citronovou šťávu.
Na větší pánvi iCook při středně nízké teplotě rozpusťte máslo a ohřejte zeleninový vývar. Přidejte pórek a lehce povařte.
Filety z lososa osolte a opepřete. Na středním ohni rozpalte na pánvi olivový olej a lososa po každé straně smažte asi 3–4 minuty, dokud nebude na dotek pevný a na pohled neprůhledný.
K pórku přidejte nakrájená rajčata a houby a několik minut ohřívejte, pak podle chuti okořeňte.
Lososa a zeleninu podávejte v teplých miskách a ozdobte bylinkami.