Doba přípravy a vaření: 30 min
Suroviny:
1 kávová lžička uzené papriky
1 kávová lžička mletého kmínu
1/2 kávové lžičky mletého koriandru
1/2 kávové lžičky oregana
2 konzervované papriky chipotle, v omáčce adobo
1 polévková lžíce rajčatového pyré
špetka hnědého cukru
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
100 ml teplé vody, příp. podle potřeby víc
3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
2 velké kusy kuřecích prsíček bez kůže, nakrájené na plátky
1 velká červená a 1 velká zelená paprika, obě zbavené jádřince a semen, nakrájené na plátky
1 červená cibule, nakrájená na plátky
4 moučné tortilly
sůl; čerstvě namletý černý pepř
Způsob přípravy:
V mixéru smíchejte koření, bylinky, papriky chipotle, rajčatové pyré, cukr, citronovou šťávu a vodu. Mixujte dohladka při vysokých otáčkách; podle potřeby přidejte víc vody, aby se směs spojila.
Na plotnu nastavenou na mírnou teplotu postavte pánev iCook Wok a rozpalte v ní 2 polévkové lžíce oleje.
Přidejte kuřecí maso, trochu soli a pepře a nechte asi 6–8 minut sotýrovat. Vyndejte maso z woku.Do woku nalijte zbytek oleje, poté přidejte papriky, cibuli a špetku soli. Sotýrujte 4–5 minut, dokud zelenina nezměkne, a pak dejte znovu na pánev kuřecí maso.
Promíchejte v omáčce připravené v 1. kroku. Přiveďte k varu a vařte nepřetržitě po dobu 3–4 minut, dokud se kuře a zelenina nepotáhnou omáčkou. Osolte a opepřete podle chuti.
Na pánvi iCook ohřejte nasucho tortilly. Naplňte je kuřecím masem a zeleninou, zaviňte a podávejte.