Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© StockFood

Čokoládová pěna s ostružinami a šlehačkou

Recepty

Doba přípravy a vaření: 30 minut

Doba chlazení: 4 hodiny

Přísady:

  1. 200 g hořké čokolády, nalámané, navíc 50 g k servírování

  2. 100 g mléčné čokolády, nalámané

  3. 3 polévkové lžíce neslaného másla, nakrájeného na kostičky

  4. 500 ml plnotučné smetany

  5. 3 polévkové lžíce krupicového cukru

  6. 4 velké vaječné žloutky

  7. 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu

  8. 150 g ostružin

Způsob přípravy:

  1. iCook Mísu postavte na iCook 3litrový hrnec zpola zaplněný mírně vroucí vodou. Smíchejte v ní obě čokolády, máslo a 60 ml smetany.

  2. Míchejte, dokud se vše rovnoměrně nerozpustí a nespojí v hladkou směs. Poté hrnec sejměte z plotýnky a nechejte vychladnout.

  3. Než se čokoláda rozpustí, našlehejte ve větší iCook Míse zbylou smetanu, dokud neztuhne. V další míse rozšlehejte vaječné žloutky s cukrem a vanilkovým extraktem, dokud nebudou světlé a husté (2–3 minuty).

  4. Postupně do rozšlehaného žloutku vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, dokud vzniklá směs nebude rovnoměrně hladká.

  5. Do čokoládové směsi všlehejte asi jednu třetinu šlehačky. Poté vmíchejte zbytek, dokud se neztratí všechny viditelné proužky smetany. Nechejte si asi 2–3 polévkové lžíce šlehačky na ozdobu.

  6. Při servírování pěnu rozdělte do čtyř sklenic. Přikryjte a dejte chladit alespoň na 4 hodiny. Vychlaďte i šlehačku, kterou jste si ponechali na ozdobu.

  7. Až budete dezert servírovat, ozdobte každou sklenici šlehačkou a ostružinami. Před servírováním postrouhejte hořkou čokoládou.

Čokoládová pěna s ostružinami a smetanou (ve formátu PDF / ve formátu ePub )

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím