Celková doba přípravy: 60 minut
Celková doba vaření: 30 minut
Vybavení:
iCook 4 litrová pánvička s pokličkou
iCook Wok
nože
struhadlo na zeleninu
Přísady:
1 cibule
1 sladká červená paprika
1 sladká žlutá paprika
300 g hlívy
600 g telecí svíčkové
250 g konzervovaných plátků ananasu
1 stroužek česneku
30 g čerstvého zázvoru
300 g rýžových nudlí
100 ml extra panenského olivového oleje
50 g nakrájených rajčat
2 polévkové lžíce sójové omáčky
šťáva z 1 citrónu
Způsob přípravy:
Veškerou zeleninu a houby nakrájejte na plátky, maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, ananas nakrájejte na kostičky. Šťávu si schovejte do omáčky a nastrouhejte česnek a zázvor.
Rýžové nudle uvařte v iCook 4 litrové pánvičce, dobu vaření najdete na obalu. Poté nudle propláchněte studenou vodou.
V pánvi iCook Wok rozehřejte olej a telecí orestujte (2–3 minuty). Poté pánev sundejte z plotýnky a odstavte.
Orestujte česnek, zázvor a pak houby a zeleninu. Přidejte ananas a vařte 3–5 minut.
Vmíchejte nakrájená rajčata, sójovou omáčku a citrónovou šťávu. Přidejte trošku ananasové šťávy, aby byla omáčka o něco nasládlejší.
K zelenině přidejte maso a nudle, vše důkladně promíchejte a můžete podávat.
Tip od VPA: Než tento recept předvedete ostatním, nejdříve si ho doma vyzkoušejte. „Překvapí Vás, o kolik bude jednodušší, pokud si ho předem natrénujete!“ zdůrazňuje VPA Cornel Robu.
Tento recept si můžete stáhnout ve formátu PDF a vytisknout si ho, nebo ve formátu ePub a použít ho ve své oblíbené čtečce, nebo si ho uložit na mobilní zařízení.