Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© Stockfood

Rumunský chléb pečený na sporáku

Recepty

Celková doba přípravy: 3 hodiny

Celková doba vaření: 1,5 hodiny

Vybavení:

  1. iCook 2 litrová pánvička s pokličkou

  2. iCook Větší zvýšená poklička

  3. iCook 8 litrový holandský hrnec s pokličkou

  4. odměrka

  5. síto (na prosévání mouky)

Přísady:

  1. 1 kg mouky

  2. 500 ml vody

  3. 2 čajové lžičky aktivních/sušených kvasnic

  4. 1 čajová lžička soli

  5. 2 čajové lžičky cukru

Způsob přípravy:

  1. V iCook 2 litrové pánvičce zahřejte vodu, dokud nebude vlažná. Prosejte mouku do iCook Větší zvýšené pokličky. Uprostřed udělejte důlek.

  2. Přidejte sůl, cukr a kvasnice. Pak přísady zalijte vlažnou vodou a nechejte 10 minut odstát.

  3. Rukama přísady promíchejte, dokud nevznikne těsto.

  4. Hněťte těsto, dokud nebude měkké a pružné. Pak ho nechte asi hodinu kynout (dokud se jeho objem nezdvojnásobí).

  5. Na sporák postavte iCook 8 litrový holandský hrnec a lehce ho vyhřejte. Pak do něj vložte těsto a nechejte ho kynout dalších 15 minut.

  6. Snižte teplotu na nejnižší možnou, přikryjte iCook 8 litrový holandský hrnec pokličkou a nechte chléb péct 50 minut.

  7. Vypněte sporák a nechte chléb 20 minut chladnout.

  8. Dobrou chuť!

Tip od VPA: Zatímco těsto kyne a chléb se peče, připravte si další pokrm, přečtěte si Amagram nebo si promluvte s některým ze zákazníků!

Tento recept si můžete stáhnout ve formátu PDF a vytisknout si ho, nebo ve formátu ePub a použít ho ve své oblíbené čtečce, nebo si ho uložit na mobilní zařízení.

Související obsah

© StockFood

Slavnostní kapusta, pečený sladký brambor a pastinákový salát se sýrem feta, pekanovými ořechy a granátovým jablkem

Recepty

více

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím