Celková doba přípravy: 3 hodiny
Celková doba vaření: 1,5 hodiny
Vybavení:
iCook 2 litrová pánvička s pokličkou
iCook Větší zvýšená poklička
iCook 8 litrový holandský hrnec s pokličkou
odměrka
síto (na prosévání mouky)
Přísady:
1 kg mouky
500 ml vody
2 čajové lžičky aktivních/sušených kvasnic
1 čajová lžička soli
2 čajové lžičky cukru
Způsob přípravy:
V iCook 2 litrové pánvičce zahřejte vodu, dokud nebude vlažná. Prosejte mouku do iCook Větší zvýšené pokličky. Uprostřed udělejte důlek.
Přidejte sůl, cukr a kvasnice. Pak přísady zalijte vlažnou vodou a nechejte 10 minut odstát.
Rukama přísady promíchejte, dokud nevznikne těsto.
Hněťte těsto, dokud nebude měkké a pružné. Pak ho nechte asi hodinu kynout (dokud se jeho objem nezdvojnásobí).
Na sporák postavte iCook 8 litrový holandský hrnec a lehce ho vyhřejte. Pak do něj vložte těsto a nechejte ho kynout dalších 15 minut.
Snižte teplotu na nejnižší možnou, přikryjte iCook 8 litrový holandský hrnec pokličkou a nechte chléb péct 50 minut.
Vypněte sporák a nechte chléb 20 minut chladnout.
Dobrou chuť!
Tip od VPA: Zatímco těsto kyne a chléb se peče, připravte si další pokrm, přečtěte si Amagram nebo si promluvte s některým ze zákazníků!
Tento recept si můžete stáhnout ve formátu PDF a vytisknout si ho, nebo ve formátu ePub a použít ho ve své oblíbené čtečce, nebo si ho uložit na mobilní zařízení.