Doba přípravy a vaření: 15 minut
Doba chlazení: 1 hodina
Přísady:
4 polévkové lžíce rostlinného oleje
200 g rajčatového pyré
200 g krupicového cukru
80 ml vody
120 ml bílého octa
1/2 čajové lžičky soli
1/4 čajové lžičky sušeného kopru
1/4 čajové lžičky čerstvě namletého černého pepře
4 plátky sledě, vykostěné a nakrájené na kostky
Způsob přípravy:
Na velké pánvičce iCook rozehřejte olej. Nechejte jej na středním ohni, dokud nezačne být horký.
Přidejte rajčatové pyré a za neustálého míchání je přiveďte k varu. Snižte plamen na mírný a vmíchejte cukr.
Vařte, dokud se cukr nerozpustí. Pak pánvičku sundejte z plotýnky. Vmíchejte vodu, ocet, sůl, kopr a pepř.
Vložte sledě do velké zavařovací sklenice. Zalijte jej rajčatovou omáčkou.
Nechejte vychladnout na pokojovou teplotu a poté dobře uzavřete víkem. Před podáváním vložte na 1 den do lednice.
Tradiční marinovaný sleď (ve formátu PDF / ve formátu ePub )