Doba přípravy a vaření: 1 hodina a 45 minut
Přísady:
120 g neslaného másla, změklého
1 hrst plocholisté petržele, nahrubo nasekané
1 malá hrst tymiánu, nahrubo natrhaného
1 malá hrst rozmarýnu, nahrubo natrhaného
1 celé kuře (přibližně 1,5 kg), očištěné a s odstraněnými droby
2–3 velké mrkve, oškrábané a nakrájené na podlouhlé plátky
2–3 velké pastináky, oškrábané a rozkrojené na polovinu
2 polévkové lžíce olivového oleje
Sůl a čerstvě namletý černý pepř
Způsob přípravy:
Předehřejte troubu na 180 °C (160 °C u horkovzdušné trouby) | plynový stupeň 4.
V iCook Mixéru rozmixujte máslo s petrželí a asi polovinou tymiánu a rozmarýnu. Ochuťte solí a pepřem.
Mírně prsty z kuřecích prsou nadzdvihněte kůži.
Opatrně vložte máslo s bylinkami mezi oddělenou kůži a kuřecí prsa. Položte kuře na pečicí plech vystlaný mrkví, pastinákem a zbytkem bylinek.
Zvnějšku kuře potřete olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem.
Vložte do iCook 4litrového hrnce na polévku s pokličkou a pečte asi 1 hodinu a 20 minut (když propíchnete nejsilnější část stehna, musí z něj viditelně vytékat šťáva).
Vytáhněte z trouby. Na 10 minut přikryjte hliníkovou fólií a servírujte.
Kuře pečené s bylinkami pod kůží (ve formátu PDF / ve formátu ePub )