Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© StockFood

Kuře pečené s bylinkami pod kůží

Recepty

Doba přípravy a vaření: 1 hodina a 45 minut

Přísady:

  1. 120 g neslaného másla, změklého

  2. 1 hrst plocholisté petržele, nahrubo nasekané

  3. 1 malá hrst tymiánu, nahrubo natrhaného

  4. 1 malá hrst rozmarýnu, nahrubo natrhaného

  5. 1 celé kuře (přibližně 1,5 kg), očištěné a s odstraněnými droby

  6. 2–3 velké mrkve, oškrábané a nakrájené na podlouhlé plátky

  7. 2–3 velké pastináky, oškrábané a rozkrojené na polovinu

  8. 2 polévkové lžíce olivového oleje

  9. Sůl a čerstvě namletý černý pepř

Způsob přípravy:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C (160 °C u horkovzdušné trouby) | plynový stupeň 4.

  2. V iCook Mixéru rozmixujte máslo s petrželí a asi polovinou tymiánu a rozmarýnu. Ochuťte solí a pepřem.

  3. Mírně prsty z kuřecích prsou nadzdvihněte kůži.

  4. Opatrně vložte máslo s bylinkami mezi oddělenou kůži a kuřecí prsa. Položte kuře na pečicí plech vystlaný mrkví, pastinákem a zbytkem bylinek.

  5. Zvnějšku kuře potřete olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem.

  6. Vložte do iCook 4litrového hrnce na polévku s pokličkou a pečte asi 1 hodinu a 20 minut (když propíchnete nejsilnější část stehna, musí z něj viditelně vytékat šťáva).

  7. Vytáhněte z trouby. Na 10 minut přikryjte hliníkovou fólií a servírujte.

Kuře pečené s bylinkami pod kůží (ve formátu PDF / ve formátu ePub )

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím