Doba přípravy a vaření: 1 hodina
Přísady:
2 velké sladké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
100 ml olivového oleje a 2 polévkové lžíce navíc
2 polévkové lžíce octa z bílého vína
1 špetka cukru
1 čajová lžička dijonské hořčice
450 g nasekané kapusty kadeřavé, tlusté stonky odstraňte
1 placka bílého chleba, nakrájená na široké plátky
125 g sýru feta, osušeného a nakrájeného na větší kostky
4 polévkové lžíce semínek granátového jablka
3 polévkové lžíce pekanových ořechů
Sůl a čerstvě namletý černý pepř
Způsob přípravy:
Předehřejte troubu na 180 °C (160 °C u horkovzdušné trouby) | plynový stupeň 4.
Na pečicí plech vložte sladké brambory, přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje a dochuťte trochou soli a pepře.
Pečte 30–40 minut. V polovině doby brambory otočte. Hotové budou, až na okrajích změní barvu a při píchnutí špičkou nože budou měkké.
Zatímco se budou brambory péct, smíchejte ve velké míse iCook ocet, cukr a hořčici se solí a pepřem, dokud se cukr a sůl nerozpustí.
Postupně přimíchejte 100 ml olivového oleje, dokud dresink nezhoustne a neemulguje. Přidejte kapustu a rukama ji dobře promíchejte s dresinkem.
Opečte plátky chlebové placky na suché iCook Pánvičce s pokličkou, postavte na středně rozehřátou plotýnku a občas otočte. Sundejte z plotýnky.
Až bude sladký brambor hotový, vyndejte ho z trouby. Nechejte krátce vychladnout. Poté přidejte kapustu se sýrem feta, semínka granátového jablka a pekanové ořechy. Vše dobře promíchejte.
Před servírováním směs rozdělte na talíře a položte na ni opečené plátky chlebové placky.
Slavnostní kapusta, pečený sladký brambor a pastinákový salát se sýrem feta, pekanovými ořechy a granátovým jablkem (ve formátu PDF / ve formátu ePub )