Nákupní košík (0) 0 Nákupní košík

Košík je prázdný

Děkujeme vám! Vaše nákupní seznam položky byly přesměrovány do obchodu online.

Jít nakupovat
ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY

Slavnostní guláš s knedlíky, kozlíčkem polním a hruškami plněnými brusinkami

Recepty

Doba přípravy: 30 minut; doba vaření: 2,5 hodiny

Přísady na přípravu salátu z kozlíčku polního a hrušek plněných brusinkami:

  1. 2 malé zralé hrušky

  2. 4 lžičky brusinkové omáčky

  3. 200 g kozlíčku polního

  4. Na salátový dresink: 1 polévková lžíce hořčice; 2 polévkové lžíce medu; 4 polévkové lžíce balzamikového octa; 6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje

Způsob přípravy:


Hrušky plněné brusinkami: Hrušky umyjte, rozkrájejte na poloviny a lžičkou z nich odstraňte stopky a jádřince. Do vyhloubené jamky dejte lžičku brusinkové omáčky.

Salát z listů kozlíčku: Listy omyjte a osušte. Smíchejte s přísadami do zálivky.

Přísady na přípravu knedlíků:

  1. 4 den staré rohlíky nebo housky

  2. 2 středně velká vejce

  3. 200 ml mléka

  4. ½ cibule

  5. 30 g petržele

  6. 2 polévkové lžíce másla

  7. Sůl a mletý pepř

  8. Špetka muškátového oříšku

Způsob přípravy:

  1. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a lehce osmahněte na másle. Přidejte mléko a zahřívejte, ale nepřivádějte k varu. Přidejte koření.

  2. Tuto směs dejte do mísy s pečivem nakrájeným na kostky a přidejte petrželku. Vše smíchejte dohromady a poté nechte 10 minut sáknout.

  3. Přidejte vejce a důkladně promíchejte rukama. Vypracujte do hutného těsta. Vlhkýma rukama vyválejte osm knedlíků velikosti tenisového míčku.

Přísady na přípravu slavnostního guláše:

  1. 1 kg hovězího guláše

  2. 2 polévkové lžíce rostlinného oleje

  3. 1 cibule

  4. 1 mrkev

  5. 2 stroužky česneku

  6. 1 polévková lžíce mouky

  7. 2 tyčinky skořice

  8. 7 ks hřebíčku

  9. 1 ks badyánu

  10. 3 bobulky jalovce

  11. 1 bobkový list

  12. 1 snítka rozmarýnu

  13. 3 snítky tymiánu

  14. 1 biopomeranč

  15. 2 polévkové lžíce medu

  16. 150 ml ovocného červeného vína

  17. 150 ml hovězího vývaru

  18. Sůl a pepř

Způsob přípravy:

  1. Cibuli a stroužky česneku oloupejte a najemno pokrájejte. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na plátky. Pomeranč omyjte v horké vodě, nastrouhejte kůru, vymačkejte šťávu a obojí dejte stranou.

  2. Skořici, hřebíček, bobkový list, badyán, jalovec, rozmarýn, tymián a pomerančovou kůru dejte do čajového sítka a zavřete. Případně použijte čajový filtrační sáček, který zavážete provázkem.

  3. Hovězí maso postupně osmahněte na pánvi iCook Wok při vysoké teplotě bez použití oleje a poté ho vyjměte z pánve.

  4. Do pánve wok přidejte olej a krátce osmahněte cibuli, česnek a mrkev. Přidejte maso a mouku a nechte krátce podusit. Přidejte víno, hovězí vývar a pomerančovou šťávu. Přidejte bylinky a koření a případně dochuťte. Přiklopte poklicí a nechte hodinu vařit. Během této doby můžete připravit knedlíky (viz výše).

  5. Po jedné hodině z pánve wok opatrně sejměte poklici, postavte na ni pařák a na něj dejte knedlíky. Znovu přiklopte poklicí a uzavřete VITALOKem. Nechte zvolna vařit další hodinu.

  6. Opatrně sejměte poklici a na pánev přidejte hrušky plněné brusinkami. Znovu přiklopte poklicí a vařte zvolna dalších 20 minut.

Chcete-li podávat celé jídlo:

Kozlíček polní rozdělte na čtyři talíře, pokropte dresinkem a na salát potom položte hrušky plněné brusinkami. Na každý talíř přidejte dva knedlíky a guláš se spoustou omáčky.

Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ve formátu ePub .

Související obsah

© StockFood

Svíčková se středomořskou zeleninou a sýrovými špeclemi s nízkým podílem tuku

Recepty

více

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím