Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Přísady:
15 g cibule
5 g zázvoru
200 g červené řepy
40 g jablek
25 g pomeranče
5 g lískových ořechů
10 g sušených fíků
20 g parmezánu
50 g přírodního sójového nápoje
5 ml olivového oleje
80 ml zeleninového vývaru
5 g kysané smetany (10 % tuku)
stonek čerstvé petrželky
špetka perníkového koření
špetka hnědého cukru
špetka soli
špetka černého pepře
bobkový list
Způsob přípravy:
Cibuli a zázvor oloupejte a pokrájejte na drobné kostičky.
Červenou řepu a jablka omyjte, oloupejte a pak pokrájejte na kostičky.
Ve velkém hrnci iCook rozpalte při střední teplotě olej, přidejte cibuli a zázvor a osmahněte, dokud nezesklovatí (1–2 minuty).
Přidejte červenou řepu a jablko a nechte další 2–3 minuty zvolna vařit.
Zalijte zeleninovým vývarem a přidejte koření, cukr a bobkový list. Polévku přiklopte a nechte při nízké teplotě přibližně 20 minut zvolna vařit.
Mezitím si připravte topping. Najemno nastrouhejte pomeranč a pak z něj vymačkejte šťávu. Nahrubo nasekejte lískové ořechy a na malé pánvi iCook je opražte, až začnou vonět. Nakrájejte fíky a petrželku. Nastrouhejte parmezán a smíchejte ho s petrželkou, fíky a ořechy.
Z hrnce vyjměte bobkový list, přidejte sójový nápoj a polévku rozmixujte, dokud nebude mít krémovou konzistenci. Nakonec před podáváním osolte, opepřete a dochuťte pomerančovou šťávou.
Servírování: Polévku rozlijte do misek a ozdobte toppingem.
Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ve formátu ePub