ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY

Studie potvrzuje blahodárné účinky omega-3

Vitaminy a doplňky stravy

Společnost Amway podporuje nový výzkum blahodárných účinků omega-3 mastných kyselin v každodenní stravě.

Omega-3 kyseliny EPA a DHA z mořských zdrojů jsou studovány pro jejich potenciál snižovat rizikové faktory přímo ovlivňující kardiovaskulární onemocnění. Společnost Amway byla součástí konsorcia, které podpořilo systematické vyhodnocení 18 znáhodněných, řízených testů zjišťujících existenci vztahu mezi výskytem příznaků kardiovaskulárního onemocnění a příjmem omega-3 kyselin EPA a DHA*.

Omega-3 mastné kyseliny jsou kategorií polynenasycených mastných kyselin, které se nachází převážně v mořských zdrojích, jakou jsou ryby a obzvláště pak losos. Vegetariáni mohou tyto mastné kyseliny v menším množství přijímat z lněných semínek a kanolového oleje.

V oblasti doplňků stravy jsou ve velké míře zkoumány dva typy omega-3 mastných kyselin, a to kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA). Právě omega-3 kyseliny EPA a DHA a jejich blahodárné účinky na zdraví patří mezi nejintenzivněji zkoumané složky potravin.

Nedávno představený výzkum* potvrdil, že příjem 1 g omega-3 kyselin EPA a DHA má pozitivní vliv na snižování rizikových faktorů kardiovaskulárního onemocnění. Tento fakt potvrzuje, že optimální stravování hraje v rámci Vašeho zdraví významnou roli. Přestože doplňky stravy nepředstavují náhradu rozmanitého a vyváženého stravování, mohou pomoci každodenní stravu optimalizovat.

Kardiovaskulární onemocnění je skupina chorob srdce a cév, které do srdce přivádí krev. Patří sem například ischemická choroba srdeční a cerebrovaskulární onemocnění. Předchozí výzkumy ukázaly, že riziko kardiovaskulárního onemocnění souvisí s mnoha faktory, jako je věk, pohlaví, životní styl a genetická výbava.

NUTRILITE™ Omega-3 Complex představuje koncentrovaný zdroj omega-3 mastných kyselin včetně kyselin EPA a DHA. Obě tyto mastné kyseliny přispívají ke správnému fungování srdce.

*Shanahan, C., Healthcare Cost Savings of Omega 3 Food Supplements in the European Union (Úspory ve výdajích na zdravotnictví v Evropské unii díky doplňkům stravy s obsahem omega-3 mastných kyselin), Frost & Sullivan, duben 2016.

Související obsah

Informace ze studie: mnoha lidem chybí vitamin D

Vitaminy a doplňky stravy

více

Cesta k úspěšné kontrole hmotnosti

Vitaminy a doplňky stravy

více

Rovnováha živin

Vitaminy a doplňky stravy

více

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím