ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY

Udělejte si doma romantickou večeři pro dva

Technologie v domácnosti

S následujícími recepty si budete moci připravit italská jídla v pohodlí své vlastní kuchyně.

Dobré restaurace jsou obvykle drahé a rezervované dlouho dopředu. Proč si tedy neodpočinout doma a neudělat si jednou za čas pěkný večer pro dva?

Domácí vaření má mnoho výhod. Doma připravený pokrm obvykle stojí jen zlomek toho, co v restauraci. Další jednoznačnou předností je zdraví: pokud si jídlo připravujete sami, dobře víte, jaké přísady jste použili. Můžete si tedy být jistí, že vše je kvalitní a zdravé. Jíst doma je navíc i pohodlné, protože se nemusíte zabývat rezervacemi!

Nové variace tří italských klasik

Nejste si jisti, co na večerní rande připravit? Vyzkoušejte následující tříchodový italský pokrm.

Předkrm: Bruschetta s cizrnou

Recept na klasickou bruschettu s cizrnou.

  1. Jedna plechovka cizrny

  2. Na slunci sušená rajčata v oleji

  3. Citronová kůra a šťáva

  4. Čerstvá petržel

  5. Extra panenský olivový olej od Amway

  6. Česnek

  7. Chléb ciabatta

V nerezové míse iCookTM cizrnu trošku rozmačkejte velkou lžící. Svým oblíbeným nožem iCook nakrájejte na slunci sušená rajčata na dlouhé plátky a najemno nasekejte petržel. Přidejte je do mísy s cizrnou společně s citronovou šťávou a kůrou. Množství jednotlivých přísad můžete měnit dle chuti. Nakrájejte chléb ciabatta a do křupava jej opečte. Jednu stranu potřete česnekem a poté přidejte kopeček směsi bruschetta. Pokapte olivovým olejem a podávejte.

Hlavní chod: Těstoviny al forno s ricottou a domácí rajčatovou omáčkou

Tento chod připomíná typické italské lasagne a jeho příprava je velmi jednoduchá. Dobře se skladuje v lednici, takže jej nemusíte sníst najednou.

  1. 750 g těstovin Fusilli od Amway

  2. Jedna najemno nasekaná bílá cibule

  3. Jedna nasekaná sušená červená chilli paprička

  4. Dva najemno nasekané stroužky česneku

  5. Dvě plechovky na kostky nakrájených rajčat (2 x 400 g)

  6. Hrst nasekaných čerstvých lístků bazalky

  7. 200 g sýru ricotta

  8. Několik hrstí nastrouhaného parmazánu

  9. 100 g nastrouhaného sýra mozzarella

  10. Extra panenský olivový olej od Amway

  11. Černý pepř

  12. Sůl

Předehřejte troubu na 200 °C a dejte vařit osolenou vodu v hrnci iCook. Jakmile začne bublat, přidejte těstoviny a vařte je o 3 až 4 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu. Poté je sceďte a odložte. Mezitím nalijte na pánev iCook s nepřilnavým povrchem olivový olej a nechejte opéci cibuli, česnek a chilli papričky na mírném až středním ohni po dobu 5 až 10 minut nebo dokud cibule nezměkne. Přidejte rajčata a nechejte omáčku 5 až 10 minut na mírném ohni vařit. Poté ji sundejte z plotýnky a přidejte sýry ricotta a parmazán. Dochuťte solí a pepřem.

Velký obdélníkovitý pekáč potřete olivovým olejem. Naspod nalijte vrstvu omáčky a přidejte vrstvu těstovin. Postupně střídejte jednotlivé vrstvy, dokud všechny přísady nevyčerpáte. Nakonec posypte nastrouhanou mozzarellou. Pečte 15 minut nebo dokud sýr nedostane zlatavou barvu.

Dezert: čokoládové tiramisu

Tiramisu lze připravit i s kakaem, které v tomto dezertu skvěle doplňuje kávu. Tato variace na slavnou klasiku je opravdu vynikající.

  1. 24 podlouhlých piškotů

  2. 200 ml Espresso mleté kávy od Amway

  3. 100 g rozlámané hořké čokolády (70–80 % kakaa)

  4. 300 g sýra mascarpone

  5. 250 ml smetany na šlehání

  6. 75 g moučkového cukru

  7. Jedna lžička vanilky

  8. Nahrubo nadrcená zrnka kávy (jen pokud chcete, na ozdobu)

Spodek obdélníkového pekáče obložte polovičním množstvím podlouhlých piškotů. Důkladně pokapte espressem.

V malém hrnci iCook rozpusťte na středním ohni hořkou čokoládu a nechejte ji vychladnout. Vložte do mísy mascarpone, moučkový cukr a vanilku. Vše smíchejte elektrickým mixérem, dokud se nezačnou tvořit měkké špičky. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a znovu vše mixujte, dokud se přísady nespojí.

Polovinu směsi nalijte na piškoty v pekáči. Poté na směs položte zbývající piškoty a znovu je pokapejte espressem. Přidejte zbytek mascarponové směsi. Pokud chcete, můžete dezert ozdobit rozdrcenými kávovými zrny. Před podáváním jej vložte alespoň na šest hodin do lednice.

Kvalitní pokrmy vyžadují kvalitní nádobí

S nádobím iCook bude domácí příprava jídel ještě pohodlnější! Hrnce, pánve, nože i zástěra značky iCook jsou vyrobeny z těch nejlepších materiálů a nabízí prověřené funkce, jako je například stohovatelné vaření. Snadno tak ve své roli šéfkuchaře zazáříte, budete moci připravovat pokrmy stejně kvalitní jako v restauraci a své hosty nebo partnera zcela ohromíte!

Související obsah

Potraviny dle ročních období

Technologie v domácnosti

více

Začněte zdravě, zůstaňte fit!

Kontrola hmotnosti

více

Nažhavte své příjmy

Technologie v domácnosti

více

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím