ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY

Oblíbené letní pokrmy z Turecka

Domácnost

Vaření lahodných letních pokrmů je díky našim tureckým VPA ještě lepší

Turecko je fantastická letní destinace. Středomořské podnebí nabízí množství čerstvého ovoce a zeleniny, a místní recepty tak obsahují řadu skvělých ingrediencí. A není lepší způsob, jak je představit, než prostřednictvím chutných receptů vytvořených místními, kteří je znají nejlépe!

Požádali jsme tři naše VPA, aby se podělili o své oblíbené recepty a tipy na jejich přípravu s nádobím iCook™. Určitě si piště poznámky, budete si chtít tyto recepty připravit vícekrát!

Rulo Börek: turecký koláč ze závitků

Když Seval Karatay z Istanbulu vaří, často používá iCook Pánev s nepřilnavým povrchem (30 cm). Obzvláště oblíbená je při přípravě slaného tureckého koláče ze závitků, kterému se říká Rulo Börek. I když se tento pokrm tradičně připravuje v troubě, Seval říká, že je snazší a ekonomičtější připravit Börek na pánvi iCook. A protože je v receptu hodně krájení na plátky a na kostičky, také ráda používá iCook Sadu pěti nožů.

A v létě? Protože náplně do burku mohou být rozmanité, můžete pokrm přizpůsobit tak, abyste do něj vždy používali sezónní ingredience. Jste připraveni vyzkoušet letní variantu? Jakmile ji jednou ochutnáte, budete chtít vyzkoušet všechny tradiční turecké recepty až do posledního.

Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ePub .

Tandir Kebab: jehněčí tandoori

I když příprava toho receptu trvá dlouho (tři hodiny), z našeho výběru letních tureckých pokrmů se jedná o nejjednodušší recept – jediné, co potřebujete, je čas. Ayşe Alagöz, která je VPA na 12% výkonnostní úrovni, ráda připravuje jehněčí tandoori, neboli Tandir Kebab. Používá k tomu iCook 8litrový holandský hrnec s pokličkou. Na dochucení masa Ayşe používá několik druhů bylinek a koření. Toto jsou její dvě tajné přísady. „Do receptu přidávám trochu sušeného tymiánu a kmín,“ říká.

Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ePub .

Künefe: turecký sýrový dezert

Yasemin Uzunpostalcı je další velkou fanynkou iCook Pánve s nepřilnavým povrchem (30 cm). Skvělá kuchařka s kvalifikací na Zakladatelské platinové úrovni z tureckého města Konya tuto pánev ráda používá k přípravě speciálního tureckého dezertu, kterému se říká Künefe. I když je těsto k dostání jen ve specializovaných obchodech, určitě to za to stojí! Tento sýrový dezert původem ze Středního východu je tak oblíbený v mnoha zemích světa z jednoho prostého důvodu – je prostě neodolatelný! Yasemin k tomu dodává: „Pokud nemáte rádi sýr, použijte místo něj vlašské ořechy.“

Tento recept si můžete stáhnout zde ve formátu PDF / ePub .

Nebojte se, báječné recepty tímto nekončí! Máme pro Vás řadu dalších letních tureckých receptů .

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím