ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© ©GETTY IMAGES / HERO IMAGES

Pusťte se do vaření

Domácnost

Vyzkoušejte tři lahodné recepty.

Turecko je známé bohatou a fascinující kulturou, směsicí evropských a středovýchodních zvyklostí a tradic. Místní kulinářské delikatesy odráží tuto rozmanitost a mezi lahodnými jídly si vybere každý. Turecko se pyšní středomořským klimatem, které je ideální k pěstování široké škály čerstvého ovoce a zeleniny. Navíc lidi láká posedět při jídle pod širým nebem. Není tedy divu, že je tato země takovým lákadlem pro turisty! Čtyři VPA z Turecka se s námi s hrdostí podělili o svá oblíbená jídla, která můžete bez obav připravit s pomocí nádobí iCookTM. Vyzkoušejte si je a stejně jako v Turecku se se svými hosty v létě usaďte ke stolu pod širým nebem!

Fusilli s kuřecími kousky a na slunci sušenými rajčaty


Obtížnost: střední
Použité výrobky iCook:4litrový hrnec na polévku s pokličkou; Sada pěti nožů; mísa

Přísady: 300 g těstovin fusilli; 10 na slunci sušených rajčat; 300 g plátků kuřete; 6 velkých žampionů; 3 stroužky česneku; 200 ml smetany; sůl a pepř; 3 sklenice vody ze zařízení eSpringTM

Příprava

  1. Pomocí iCook Nože Santoku nakrájejte kuře na velké kousky, najemno nasekejte česnek, žampiony a na slunci sušená rajčata rozkrojte na poloviny.

  2. Rozehřejte iCook 4litrový hrnec na polévku s pokličkou a přilijte olivový olej. Osmažte kuře dozlatova. Přidejte česnek a na slunci sušená rajčata a promíchejte. Přidejte houby a promíchejte.

  3. Přidejte vodu ze zařízení eSpring, okořeňte a nechejte povařit, poté vmíchejte smetanu. Přidejte italské těstoviny fusilli. Nechejte 30 minut podusit, občas promíchejte, dokud smetana nezhoustne.

Orhan dodává: „Přísady v tomto pokrmu spolu fantasticky souzní a těstoviny při přípravě neprochází varem, takže vstřebávají všechny chutě. Tento recept připravuji na večeři několikrát do měsíce a skvěle se hodí i k představování nádobí iCook!“

Jehněčí kotlety, artyčok a plněné révové listy


Obtížnost:
střední
Použité výrobky iCook: Sada pěti nožů; Víceúčelové kuchyňské nůžky; mísa; 8litrový hrnec na polévku s pokličkou

Přísady: 6 jehněčích kotlet; 6 plátků artyčoku; 300 g mletého hovězího; 2 cibule; 200 g rýže; 100 g jemného bulguru; ½ svazečku petržele; 200 g révových listů; 1 nakrájené rajče; 1 dezertní lžička kmínu; 1 čajová lžička kurkumy; 1 polévková lžíce rajčatové omáčky; 110 ml olivového oleje; 2 stroužky česneku; sůl; černý pepř

Příprava

  1. iCook Nožem nakrájejte hovězí, cibuli, česnek a rajčata a Víceúčelovými kuchyňskými nůžkami nastříhejte petržel.

  2. Vše v míse smíchejte s bulgurem, rýží, kořením a olivovým olejem.

  3. Hněťte 10–15 minut. Pak směsí naplňte révové listy a srolujte je.

  4. Vložte do iCook Hrnce na polévku tři jehněčí kotlety. Na ně položte artyčoky a pak dvě vrstvy révových listů. Na ně zase položte jehněčí kotlety, artyčoky a dvě vrstvy révových listů.

  5. Přilijte olivový olej a rajčatovou omáčku.

  6. Vařte na plotně při vysoké teplotě a pak nechejte 40 minut dusit.

Nurhan dodává: „Tento recept skvěle využijete při představování výrobků, protože můžete předvést, jak lze v hrnci iCook současně vařit tři přísady s rozdílnou dobou přípravy. Tento pokrm připravuji při zvláštních příležitostech a hosté jej milují!“

Fazolový salát s granátovým jablkem


Obtížnost:
snadné
Použité výrobky iCook: Sada pěti nožů; 4litrový hrnec na polévku s pokličkou

Přísady: 165 g čínských fazolek (okapaných); 3 hrsti listů salátu; ¼ červeného zelí; 3 polévkové lžíce semínek z granátového jablka; 2 polévkové lžíce vlašských ořechů; 2 polévkové lžíce balzámového octa z Modeny; 2 polévkové lžíce olivového oleje; sůl; citron; skořice; kmín

Příprava

  1. V trošce vody povařte fazole v iCook 4litrovém hrnci na polévku s pokličkou po dobu 30 minut a poté je přesypte do mísy.

  2. Až fazole vychladnou, nasekejte listy salátu a červené zelí iCook Nožem. Přidejte je do hrnce s granátovým jablkem a vlašskými ořechy.

  3. Vmíchejte citron, olivový olej, balzámový ocet z Modeny, sůl, skořici a kmín, pak okořeňte podle chuti.

Nuran a Şule dodávají: „Tento recept je jednoduchý na přípravu a plný bílkovin. Čínské fazolky uvařené v hrnci iCook si zachovají svou chuť i vitaminy. Tento pokrm připravujeme alespoň jednou měsíčně a lze s ním krásně předvést, jak s pomocí nádobí iCook připravit zdravé jídlo a jak krásně nože nakrájí zeleninu.“

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím