ZAMĚŘENO NA VAŠE ÚSPĚCHY
© gettyimages

Vyrazte do přírody

Domácnost

Pikniky jsou ideální na setkávání s přáteli i rodinnými příslušníky, protože si na nich můžete vychutnat nejen krásnou přírodu, ale také dobré domácí jídlo. Zamíříte-li na pláž nebo do místního parku, můžete vyzkoušet některý z našich tří receptů. Jsou jednoduché, ale rozhodně udělají dobrý dojem.

Bobulový koláč

Díky lahodnému mixu sladkého, máslového pečiva a nakyslé náplně je tento koláč velice oblíbený.

  1. 225 g polohrubé mouky

  2. 110 g na kostky nakrájeného másla

  3. 80 g krystalového cukru

  4. 1 vejce

  5. 1–2 lžíce studené vody

  6. šlehané vejce

  7. 300 g vypeckovaných třešní

  8. 225 g malin

  9. 225 g borůvek

  10. 150 g nakrájených jahod

  11. 175 g krystalového cukru

  12. 40 g kukuřičného škrobu

  13. 2 lžíce citronové šťávy

1) V kuchyňském robotu smíchejte mouku, máslo a cukr. Přidejte vejce a vodu a vytvořte těsto. Dejte na 30 minut vychladit.

2) Těstem vystelte formu na koláč (zbylé těsto si odložte stranou). Propíchejte ho po celé ploše vidličkou a tuto koláčovou krustu pečte (s papírem a keramickými fazolemi na pečení) 15 minut na 180 °C. Pak papír a fazole sejměte a pečte dalších 5 minut. Upečené těsto vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.

3) Ovoce 10 minut povařte v hrnci iCook™. Přidejte cukr, kukuřičný škrob a citronovou šťávu. Jakmile směs zhoustne, lžičkou ji nalijte do upečeného těsta.

4) Na horní straně koláče vytvořte ze zbylých kusů těsta mřížku. Potřete vejcem a pečte 20 minut.

iCook Rodinná sada využívá vaření při nízké vlhkosti, které v pokrmech uzamkne důležité živiny. Na piknik tak budete moci připravit jídla nejen lahodná, ale i výživná. Obsahuje i tři mísy, které se skvěle hodí pro přepravu pokrmů do přírody.

Plněný pečený věnec

Tento věnec je ideálním doplňkem k piknikovým salátům. Je plný lahodných přísad, takže chutná skvěle.

  1. 250 ml teplé vody

  2. 2 lžičky aktivních sušených kvasnic

  3. 375 g chlebové mouky

  4. 1,5 lžíce olivového oleje

  5. 1 lžička soli

  6. 6 plátků šunky

  7. 390 g nastrouhaného sýra

  8. 1 svazek bazalky

  9. šlehané vejce

1) V míse iCook™ smíchejte vodu a kvasnice. Počkejte 10 minut, dokud se neutvoří pěna. Přidejte mouku, olej a sůl. Hněťte těsto, dokud nebude hladké. Vložte je do mísy, přikryjte utěrkou a nechejte 1 hodinu na teplém místě.

2) Rozválejte těsto na obdélník o rozměrech 45 x 30 cm a pokryjte je šunkou, sýrem a bazalkou. Podélně těsto s náplní srolujte a horní okraj přimáčkněte, aby se věnec nerozmotal. Položte na plech na pečicí papír.

3) Rozřízněte na poloviny a konce stiskněte, aby se neotevřely. Zapleťte kusy do sebe, vytvořte věnec a konce uzavřete. Počkejte 30 minut.

4) Potřete šlehaným vejcem a pečte 30 minut na 200 °C.

Broskve v županu

Pečené broskve zabalené do křupavého skořicového těsta jsou sladké a šťavnaté.

  1. 325 g polohrubé mouky

  2. 80 g krystalového cukru

  3. 175 g studeného a na kostky nakrájeného másla

  4. 2 vaječné žloutky

  5. 1–2 lžíce ledové vody

  6. 6 broskví

  7. 2 kousky skořicové kůry nalámané tak, aby se daly použít jako stopky

  8. 1/2 lžičky namleté skořice

  9. šlehané vejce

1) Vložte mouku, cukr a máslo do kuchyňského robotu a využijte pulzní režim. Přidejte vejce a vodu a vytvořte těsto. Nechejte hodinu vychladit.

2) Vyřízněte z těsta šest koleček, obalte do nich broskve a nahoře těsto uzavřete.

3) Ze zbylého těsta vyřízněte lístky a upevněte je na broskve. Přidejte skořicovou kůru jako stopky.

4) Položte na plech. Potřete šlehaným vejcem, posypte cukrem a skořicí a pečte 35 minut na 160 °C.

Abychom Vám mohli na našich internetových stránkách nabídnout co nejlepší uživatelský zážitek, používáme soubory cookies. Tyto soubory se ukládají do Vašeho prohlížeče a většina internetových stránek je používá k tomu, aby Vám uživatelský zážitek přizpůsobila na míru.

Budete-li naše internetové stránky i nadále používat, aniž byste změnili nastavení, souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Rozumím