Pikniky jsou ideální na setkávání s přáteli i rodinnými příslušníky, protože si na nich můžete vychutnat nejen krásnou přírodu, ale také dobré domácí jídlo. Zamíříte-li na pláž nebo do místního parku, můžete vyzkoušet některý z našich tří receptů. Jsou jednoduché, ale rozhodně udělají dobrý dojem.
Bobulový koláč
Díky lahodnému mixu sladkého, máslového pečiva a nakyslé náplně je tento koláč velice oblíbený.

225 g polohrubé mouky
110 g na kostky nakrájeného másla
80 g krystalového cukru
1 vejce
1–2 lžíce studené vody
šlehané vejce
300 g vypeckovaných třešní
225 g malin
225 g borůvek
150 g nakrájených jahod
175 g krystalového cukru
40 g kukuřičného škrobu
2 lžíce citronové šťávy
1) V kuchyňském robotu smíchejte mouku, máslo a cukr. Přidejte vejce a vodu a vytvořte těsto. Dejte na 30 minut vychladit.
2) Těstem vystelte formu na koláč (zbylé těsto si odložte stranou). Propíchejte ho po celé ploše vidličkou a tuto koláčovou krustu pečte (s papírem a keramickými fazolemi na pečení) 15 minut na 180 °C. Pak papír a fazole sejměte a pečte dalších 5 minut. Upečené těsto vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.
3) Ovoce 10 minut povařte v hrnci iCook™. Přidejte cukr, kukuřičný škrob a citronovou šťávu. Jakmile směs zhoustne, lžičkou ji nalijte do upečeného těsta.
4) Na horní straně koláče vytvořte ze zbylých kusů těsta mřížku. Potřete vejcem a pečte 20 minut.
iCook Rodinná sada využívá vaření při nízké vlhkosti, které v pokrmech uzamkne důležité živiny. Na piknik tak budete moci připravit jídla nejen lahodná, ale i výživná. Obsahuje i tři mísy, které se skvěle hodí pro přepravu pokrmů do přírody.
Plněný pečený věnec
Tento věnec je ideálním doplňkem k piknikovým salátům. Je plný lahodných přísad, takže chutná skvěle.

250 ml teplé vody
2 lžičky aktivních sušených kvasnic
375 g chlebové mouky
1,5 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
6 plátků šunky
390 g nastrouhaného sýra
1 svazek bazalky
šlehané vejce
1) V míse iCook™ smíchejte vodu a kvasnice. Počkejte 10 minut, dokud se neutvoří pěna. Přidejte mouku, olej a sůl. Hněťte těsto, dokud nebude hladké. Vložte je do mísy, přikryjte utěrkou a nechejte 1 hodinu na teplém místě.
2) Rozválejte těsto na obdélník o rozměrech 45 x 30 cm a pokryjte je šunkou, sýrem a bazalkou. Podélně těsto s náplní srolujte a horní okraj přimáčkněte, aby se věnec nerozmotal. Položte na plech na pečicí papír.
3) Rozřízněte na poloviny a konce stiskněte, aby se neotevřely. Zapleťte kusy do sebe, vytvořte věnec a konce uzavřete. Počkejte 30 minut.
4) Potřete šlehaným vejcem a pečte 30 minut na 200 °C.
Broskve v županu
Pečené broskve zabalené do křupavého skořicového těsta jsou sladké a šťavnaté.

325 g polohrubé mouky
80 g krystalového cukru
175 g studeného a na kostky nakrájeného másla
2 vaječné žloutky
1–2 lžíce ledové vody
6 broskví
2 kousky skořicové kůry nalámané tak, aby se daly použít jako stopky
1/2 lžičky namleté skořice
šlehané vejce
1) Vložte mouku, cukr a máslo do kuchyňského robotu a využijte pulzní režim. Přidejte vejce a vodu a vytvořte těsto. Nechejte hodinu vychladit.
2) Vyřízněte z těsta šest koleček, obalte do nich broskve a nahoře těsto uzavřete.
3) Ze zbylého těsta vyřízněte lístky a upevněte je na broskve. Přidejte skořicovou kůru jako stopky.
4) Položte na plech. Potřete šlehaným vejcem, posypte cukrem a skořicí a pečte 35 minut na 160 °C.